Kuncze megköszönte a parlamenti együttműködést

Kuncze Gábor, az SZDSZ farkcióvezetője megköszönte a parlamenti képviselők együttműködését és azt kívánta mindenkinek, – így önmagának is -, hogy mielőbb sikerüljön visszaállítani a parlament tekintélyét. A SZDSZ leköszönő farkcióvezetője szerint a parlamenti munka minőségét akkor rombolták le, amikor érdemi viták helyett előre megírt, egymás mellett elmondott monológokat kezdtek el felolvasni. A törvényhozói munka minőségének lerombolásával pedig automatikusan leromlott a poltika minősége – mondta Kuncze Gábor.

Természetssé vált, ami abnormális – kezdte valószínűleg utolsó farkcióvezetői felszólalását Kuncze Gábor hétfőn a parlamentben. A liberális képviselői csoport vezetője két március 15 -i hírt hozott példaként. Az egyik, hogy az állami díjak átadásánál hírként jelent meg, hogy mindenki mindenkivel kezet fogott, illetve az is, hogy vidéken néhány helyen együtt ünnepeltek a parlamenti pártok. “Hírként jelenik meg, aminek természetesnek kellene lenni”- mondta Kuncze, aki szerint a parlament és a poltika tekintélyét az tudná visszaadni, ha az Országgyűlésben ismét érdemi viták lennének, ahol a másik érveit kérdőjelezik meg a képviselők, nem a másik jogát vonják kétségbe.

Kuncze Gábor azt mondta, ha valakit megbántott valamelyik parlamenti felszólalásával, attól bocsánatot kért, és erről a jegyzőkönyvek tanúskodnak. Az ellenzéki oldal felől érkező bekiabálásra azt mondta, ha valaki úgy érzi, hogy megbántotta és nem kért tőle bocsánatot, az lehet, hogy csak nem érti az iróniát. Ez viszont már nem az én bajom -tette hozzá a liberális politikus, aki úgy érzi, őt senki sem bántotta meg.