Kuncze lemondott frakcióvezetői posztjáról

Kuncze Gábor az SZDSZ hétfői ülésén lemondott frakcióvezetői posztjáról, ez azonban csak utódja megválasztásakor lép életbe. A liberális képviselőknek egy hetük van új embert jelölni a parlamenti képviselőcsoport élére, döntés jövő hét pénteken várható. Az új farkcióvezető meleltt új frakcióvezető -helyettest is választ a párt, ugyanis Pető Iván is lemondott tisztségéről a hétfői ülésen.

Az új frakcióvezető megválasztásáig továbbra is Kuncze Gábor vezeti az SZDSZ parlamenti frakcióját és Pető Iván is a helyén marad. Kuncze a hétfői frakcióülés után azt mondta, hogy a továbbiakban nem tervezi, hogy újabb tisztséget vállaljon az SZDSZ-ben, országgyűlési képviselői munkáját azonban folytatja. Ha több jelölt lesz, az elnökjelöltekhez hasonlóan most “sem rejti majd véka alá”, hogy kit látna szívesen a párt parlamenti képviselőcsoportjának élén -tette hozzá Kuncze.

Bejelentette lemondását Pető Iván, az SZDSZ farkcióvezető-helyettese is, az utódját is várhatóan jövő pénteken választják meg.Sporthírek