Kulturáltan fogyasztható pálinkák Encsen

Encs – A hét végén folytatódott az Encsi Városnapok elnevezésű programsorozat.

Szombaton a házi fogyasztásra főzetett pálinkák megmérettetése, a pálinka mint hungarikum kulturált fogyasztásának népszerűsítése volt terítéken a pálinkamustrán. A gyümölcspárlatokat a Szabadtűzi Lovagrend képviseletében Járcsics Emil, Venesz-díjas mesterszakács bírálta zsűrielnökként.

Mindezek mellett várták a baráti társaságok, cégek, kollektívák, szomszédok, barátok, családok főzőcsapatait, hiszen egyúttal rendeztek egy Bogrács-Csatát a szabad­tűzi főzés kedvelőinek és gyakorlóinak. Az eseményen ez alkalommal az érdeklődők a helyszínen megtekinthették a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Értéktár kiállítását is.

ÉM-BG








hirdetés