Kulturális programok a Klinikán

Ritók Lajos-kiállítás
Ritók Lajos-kiállítás
Debrecen – A Debreceni Egyetem Orvos – és Egészségtudományi Centrumában a II. Kollégium földszintjén található a Közművelődési Titkárság irodája, melynek két belső és egy külső munkatársa gondoskodik egész évben kiállítások, koncertek, irodalmi és zenés estek szervezéséről.

Elsősorban az Elméleti Tömb, az Élettudományi Épület és a II. Kollégiumban található Mini Galéria az események színhelyei.

Dr. Krénné Cserép Zsuzsa szervező megtisztelőnek tartja, hogy neves fotográfusok, képző- és zeneművészek fogadják el évről évre a meghívásukat. A városból is többen eljönnek a kiállítások megnyitóira, a koncertekre és a többi rendezvényre. Egyik fő céljuk az, hogy a hallgatók a szakmai képzésük mellett a kulturális igényüket is kielégíthessék. Ezért saját programok mellett kedvezményes színház és hangverseny bérleteket is biztosítnak a medikusoknak.

A titkárság kéthetenként nyit kiállítást: szombaton délután 15 órakor a II. Kollégium Mini Galériájában és vasárnap 11 órakor az Elméleti Galériában. Havonta egy alkalommal a II. Kollégium Barna termében neves előadóművészek közreműködésével, irodalmi estre várja az érdeklődőket.

Havonta kétszer a Gyermekklinika előadótermében a Világjáró klub keretében lehet távoli tájakat, városokat jobban megismerni.

A hallgatók főleg a fotókiállításokat kedvelik. Előző félévben az egyik diák Norvégiában készült képei arattak nagy sikert körükben. Alulírott saját tapasztalta, hogy a Kenézy kórház orvosának Dr. Takács Istvánnak a képeit is sokan újra és újra megtekintették.

Jelenleg az Elméleti Tömbben augusztus 24.-ig láthatók Luczi János, Medveczky Nóra és Nagy Vince festőművészek alkotásai. Ha valaki mégsem tudja megnézni a műveket a helyszínen, akkor a kiállítás képeit itt tekintheti meg.

Szeptember hónapban a Közművelődési titkárság a következő rendezvényekre várja a Hajdú Online látogatóit:

Kiállítások:
Élettudományi Galéria – Tudományegyetem Botanikus kert között
Látogatható minden nap 8-20 óráig

Kiss Karola festőművész kiállítása
Megtekinthető: augusztus 31-szeptember14-ig

Ritók Lajos grafikus kiállítása
Megtekinthető: szept. 15- 28-ig

Elméleti Galéria
Látogatható minden nap 8-18-ig
Ritók Lajos grafikusművész kiállítása
Megtekinthető: szeptember 2- 14-ig

Ludvig Dániel festőművész kiállítása
Megtekinthető: szeptember 16-28-ig
vészabónoémi festőművész és Vadász György Kossuth-díjas építész kiállítása
Megtekinthető: szeptember 30 – október 12-ig

Mini Galéria
Látogatható minden nap 12-18 óráig

Cserép Gabriella akvarellek
Megtekinthető: szeptember 1 – 14-ig

Borsodi Zsuzsa kerámia kiállítása
Megtekinthető: szeptember 15-28-ig

Sulyák Imre festőművész
Megtekinthető: szeptember 29-október 12-ig

Guessous Majda Mária dal és táncestje
Közreműködik: Pazár István zongoraművész
Szeptember 17-én, 18 óra, II. Kollégium Barna terem

NNS