Kulturális intézményeket fejlesztenek Miskolcon

Miskolc – Pályázaton nyert pénzből kulturális intézményeket fejlesztenek Miskolcon, a város önkormányzata a terület- és településfejlesztési operatív programból 236,5 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült – közölte a polgármesteri hivatal az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a projekt részeként megújul a Csodamalom Bábszínház és a Művészetek Háza infrastruktúrája. A CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál 2004 óta külföldi látogatók érdeklődésére is számot tartó rendezvény, amelyet minden évben a Művészetek Házában és jó ideje a Csodamalom Bábszínházban rendeznek meg.

A több mint egyhetes rendezvényen általában 120-140 filmet mutatnak be mintegy 40 országból, a vetítéseknek 20-25 ezer nézője van.

A projekt részeként a Csodamalom Bábszínházban két új vetítőtermet alakítanak ki, az egyik a jelenlegi műszaki terem, a másik egy kisebb földszinti terem, ahol a szükséges légtechnikával – szellőzés, hűtés – teszik lehetővé a mozizást. A beruházás részeként felújítják a színháztermet is: új vetítővászon és új székek várják majd a filmkedvelőket. Megújulnak a közösségi fogadóterek, vizesblokkok és megvalósul az épület akadálymentesítése is.

A Művészetek Házában az Uránia és a Béke termet érinti a fejlesztés, kicserélik a nézőtéri székeket és beszereznek a rendezvényhez szükséges technikai eszközöket is.

A kivitelezések 2019 őszére befejeződnek.

-MTI-