Washington

2019.11.27. 15:00

Minden az őslakosokról

Az Amerikai Indián Nemzeti Múzeum a világ egyik legnagyobb és legkülönlegesebb gyűjteménye.

Kolodzey Tamás

Az indián múzeum egyik óriási bronzszobra

Fotó: Kolodzey Tamás

A Fehér Háztól és a Capitoliumtól néhány sarokra elsöprő építészeti csoda fogadja a vizitelőket. Az ingyenesen megtekinthető tárlat túl azon, hogy bemutatja az őslakosság történetét, érzékelteti a bennszülöttek érzelmi és szellemi világát.

Kétmillió látogató

A tágas termeket nagy műgonddal és hozzáértéssel rendezték be. A látogatócentrum idegenvezetői a múlt, a jelen és a jövő szerves egységével érvelnek amellett, hogy a vendég töltsön órákat a falai között. Láthatók a hajdani és a kortárs alkotók remekművei, az indiánok alkotta tradicionális értékek: szőttesek, szobrok, festmények, ékszerek, gasztronómiai, oktatási, zenei, közlekedési, temetkezési és vallási tárgyak. A múzeum filmvetítéseket is kínál, ezzel hitelesíti az indián kultúrát. A házban mintegy nyolcszázezer tárgyat és százhuszonötezer képet, fotót őriznek. A tárlat – amelyet évente kétmillióan keresnek fel – az indiánok történetével foglalkozó kutatók munkahelyéül is szolgál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában