Kultúra

2008.12.10. 13:03

Debrecenbe jön a Nightwish

<p>A szimfonikus metal egyik legnépszerűbb zenekara, a finn Nightwish ismét visszatér Magyarországra. Ezúttal azonban nem Budapesten, hanem a debreceni Főnix Csarnokban adnak majd koncertet.</p>

A Nightwish a jelenlegi metál színtér egyik legismertebb, sőt legnépszerűbb zenekara. Megjelenésükkel valóban stílusteremtővé váltak, hiszen őket számtalan olyan együttes követte, akik a klasszikus női ének és a rockzene párosításával próbálkoztak. A Nightwish lemezről lemezre növelte népszerűségét, amelynek még az sem ártott, hogy kirúgták a csapat emblematikus énekesnőjét, Tarját. Az új frontember Anette Olzen lett, és vele vették fel a Dark Passion Play című legutóbbi albumukat, amely óriási siker lett mindenhol. Ennek világkörüli turnéja már több, mint egy éve tart, és a magyar rajongók ismét láthatják kedvenceiket, ezúttal Debrecenben. A Főnix Csarnokban 2009. április 4-én este 8 órától előbb a két előzenekar, az Indica és a Pain, majd a természetesen maga a Nightwish lép színpadra. Ezen a turnén a csapat rendkívül látványos showműsort mutat be, ezért mindenképpen érdemes lesz ellátogatni a debreceni koncertre. Bővebb információk a koncertről a www.concerto.hu honlapon találhatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!