Kultúra

2008.08.30. 22:09

Több mint 50 ezren a Szegedi Ifjúsági Napokon - megdőlt a tavalyi rekord

<p>Szerda reggel óta több mint 50 ezren fordultak meg a vasárnap hajnalig tartó Szegedi Ifjúsági Napokon (SZIN). A legerősebb nap eddig a pénteki volt, amikor 15 ezren szórakoztak a hazai fesztiválszezon Tisza-parti záró rendezvényén.</p>

Az összesített adatokra ugyan vasárnap délelőttig kell várni, de az már biztos, hogy látogatócsúccsal zár a rendezvény - tudatta Boros Gyula, a SZIN főszervezője.
Az idén negyvenéves Szegedi Ifjúsági Napokon több mint 200 külföldi és hazai fellépő várta a látogatókat szerdától a 11 hektáros Újszegedi Partfürdőn. A SZIN zenei helyszínein a közönség többek között meghallgathatta a Barabás Lőrinc Eklektric, a 30Y, a Kaukázus, Péterfy Bori, a Belga, a Kiscsillag, és a Tankcsapda koncertjét. A külföldi előadók közül a SZIN vendége volt a Morcheeba, a Within Temptation, és a Backyard Babies.

Boros Gyula elmondta: a Russkaja nevű - orosz és köztük egy magyar - emigránsokból álló bécsi zenekar fellépése Szegeden sem okozott csalódást, több mint teltház volt a koncerten. A hazai csapatok közül az Újszegedi Partfürdőn is nagyon népszerű volt a Quimby zenekar. A Godot Dumaszínház nagydumásai pedig a szegedieket is levették a lábukról, tette hozzá a főszervező.
Az előzetes várakozásoknak megfelelően, több mint 50 ezer látogatóval zár vasárnap hajnalban a Szegedi Ifjúsági Napok. Tavaly 46 ezer 700-an voltak kíváncsiak a programokra, emlékeztetett a főszervező.

Ebben az évben elővételben a tavalyinál 25 százalékkal több bérlet és jegy kelt el, így a szervezők joggal számíthattak arra, hogy megdől a 2007-es látogatócsúcs, összegezte Boros Gyula. Végleges nézőszámról szombat este a főszervező még nem tudott beszámolni, ugyanis vasárnap hajnali kettőig tart nyitva a pénztár az Újszegedi Partfürdőn. A főszervező szerint elképzelhető, hogy 53-55 ezer látogatóval zár ebben az évben az augusztus 27-és 30-a között megrendezett Szegedi Ifjúsági Napok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!