Helyi közélet

2010.08.28. 19:13

Szerencs, csokoládé, fesztivál, Guinness-rekordkísérlet

<p>Szerencs - Most is lesz Guinness-csúcskísérlet a szerencsi Országos Csokoládéfesztiválon, amelynek legtöbb programját vasárnap tartják. (Szombatra hirdették meg a családi úszóvetélkedőt és a várbeli fröccspartit.)</p>

A világ legnagyobb bonbonját formázza meg Ekker Róbert szobrászművész, az egykori csokigyár grafikusa – mondta el Koncz Ferenc, a fesztivál ötletgazdája. Az alapanyag súlya több mint egy tonna. Takács István, a Bon-bon Kft. ügyvezetője kiemelte: a hajdani édességek mindegyikét újra gyártják a Bon-bon Kft. műhelyeiben. Az üzem mintegy kilencven alkalmazottal dolgozik Szerencsen, elsődleges szempontként veszik figyelembe a hagyományos gyártást. Két hektoliter, bonbonhoz illő tokaj-hegyaljai nedű képezi az óriási édesség lelkét.

A vasárnapi programokból: Fél 10-kor mazsorettek felvonulása a megyaszói fúvószenekar kíséretével. 10-kor megnyitó, utána térzene, majd a Cini Nini Táncstúdió növendékeinek bemutatkozása. Dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter 11 órától tart előadást Magyar termék – magyar munkahely címmel.

Fellép mások mellett a szerencsi Hajnal néptáncegyüttes, a tarcali LTJ tánccsoport, a Wild Drummer dobvirtuóz együttes, a sárospataki Bodrog Néptáncegyüttes, a tarcali Golden Dance Európa-bajnok tánccsoport. A rekordot előreláthatólag délután fél 6-kor jelentik be. Utána koncertet ad a Zagyvabanda népzenekar, a JOIN, majd a Hooligans, hogy azután körülbelül háromnegyed 11-kor tűzijáték búcsúztassa a fesztiválozókat.

Napközben édességgyártók mutatkoznak be, lesz történelmi játszóház, gyermekvetélkedő, kádárbemutató, csokoládé-kiállítás, cukrászverseny, kézművesbemutató, ökörsütés, népi iparművészek bemutatója.

 A képen látható Gombóc Artúrt Ekker Róbert szobrászművész formázta meg a 2008-as Szerencsi Csokoládéfesztiválon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában