Friss hírek

2010.06.10. 09:07

"Szegény fizess!" - Gyurcsány Ferenc az egykulcsos jövedelemadó bevezetéséről

<p>A szegényebb rétegek lesznek az egykulcsos személyi jövedelemadó bevezetésének elszenvedői - olvasható Gyurcsány Ferenc blogján. A <b>volt</b> miniszterelnök bejegyzése szerint az egykulcsos adó "be fog tenni" a keresők többségének, de lesznek, akik duplán járnak rosszul. A buszsofőrök, a vasutasok, a postások elveszítik jövedelmük hatodát, sőt a kisebb jövedelemből az eddiginél több adót fognak fizetni - áll a bejegyzésben.</p>

A blogbejegyzés szerint aki eddig 75 ezer forintot keresett, az most elveszít 11 ezret. Aki 110-et, az 9 ezret veszít, akinek 150 a bruttó fizetése, az 6 ezerrel visz kevesebbet haza. De még az is rosszabbul jár, akinek jövedelme eléri a 200 ezret. Ellenben az, akinek félmillió a havi bére, annak 60 ezerrel több marad adó után, a kétmilliós fizetéssel rendelkezőknél pedig 430 ezerrel marad több. Ez a program a felsőközéposztály önzésének programja, a társadalmi szolidaritás felmondása - fogalmaz a szerző.

A bejegyzés szerint a miniszterelnök ezzel egyértelműen nem váltotta be ígéretét, amely szerint azonnali radikális adócsökkentéssel fogja kezdeni a kormányzást. 2010 elején a Bajnai kormány nagyjából a nemzeti jövedelem egy százalékával csökkentette az szja terheket, amit a Fidesz kevesellt. A mostani szja-módosítás hatása azonban ennél kisebb lesz - olvasható Gyurcsány Ferenc blogján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!