Különleges múzeuméj a 120 éves villamosnak Miskolcon

Akt.:
Különleges múzeuméj a 120 éves villamosnak Miskolcon
© Fotók: Kozma István
Miskolc – A június 24-ei különleges nyílt nap keretében minden érdeklődő beülhetett az MVK kiállított autóbuszainak és villamosainak vezetőfülkéjébe.

Olyan különlegességekkel várták a sok száz vendéget, mint például a 107 éves hóseprő villamos vagy a legendás 58 éves Ikarus 31-es. A kiállított veterán járművek között az 1950-es, 60-as és 70-es évekből származó számos „old­timer” személygépkocsi, motorkerékpár mutatkozott be a kicsik és nagyok nem csekély örömére.

120_eves_villamoskazlekedes_11

Biciklis akadálypálya

Először mutatkozott be az MVK telephelyén a Magyar Honvédség, akik technikai és járműbemutatóval várták az érdeklődőket. A gyerekek próbára tehették ügyességüket egy különleges biciklis akadálypályán és a rendőrségi motoros közlekedésbiztonsági szimulátoron is.

Zsófikáért gyűjtöttek

Minden látogatót arra kért az MVK, hogy műanyag kupakokkal érkezzen a Múzeumok Éjszakájára. Zsófi hamarosan ötéves lesz és még számos műtét vár rá, hogy járni tudjon. Szülei a kupakok árából igyekeznek finanszírozni a fejlesztéseket, tornákat és műtéteket, ehhez a kezdeményezéshez csatlakozott az MVK Zrt. is a Múzeumok Éjszakája színes rendezvényeivel.

ÉM

Címkék: , ,