Magyarország

2010.03.07. 14:38

MSZP: A Fidesz elnöksége mondjon le

<p>A Fidesz frakcióvezetője nem illetékes az MSZP országos elnökségével kapcsolatban visszahívásról beszélni, csak a maga pártjával foglalkozhat - reagált az MSZP szóvivője vasárnap Navracsics Tibor felszólítására, amelyben az ellenzéki politikus mandátuma visszaadására szólította fel az MSZP elnökségét. Nyakó István hozzátette: "miért nem mond le a Fidesz elnöksége?".</p>

Az MSZP szóvivője a pártjával kapcsolatos korrupciógyanús ügyekkel és az ellenzék felvetéseivel kapcsolatban úgy fogalmazott: ha a Fidesz frakcióvezetőjének "kérdései vannak, akkor forduljon Kaya Ibrahimhoz, Josip Tothoz", "vagy Orbán Viktorhoz, merre vannak a szőlőterületek, amelyekre állami támogatást vett fel a család, vagy ellátogathat Orbán papa bányáihoz is."

A Fidesz vasárnap délelőtt szólította fel az MSZP elnökségét, hogy adja vissza mandátumát a kongresszusnak, ezzel is jelezve, hogy nem értenek egyet a kormánypárt korrupt időszakával - mondta Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője. Az ellenzéki politikus szerint a Hagyó Miklós nevéhez köthető korrupciós ügyek egy újfajta pénzbeszedő mechanizmust képviselnek, aminek következtében több százmillió forint vándorolt a korrupt MSZP-s politikusok zsebébe. Erről nehezen elképzelhető, hogy nem tudott a párt elnöksége.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!