Friss hírek

2008.11.25. 11:27

LABDARÚGÁS: Letartóztattak egy angolt, aki meg akarta ölni Maradonát

<p>Letartóztattak egy angol férfit, aki a gyanú szerint egy macsétával megpróbálta megölni az argentin válogatott szövetségi kapitányát, Diego Maradonát a Skócia elleni idegenbeli barátságos mérkőzésen - értesültek az argentin lapok.</p>

A 43 éves Ian Wellworth-öt azután vette őrizetbe a rendőrség, hogy egy macsétát találtak nála a találkozó helyszíne, a Hampden Park Stadium előtt. A férfi feltehetően így próbált elégtételt venni Maradonán, aki az 1986-os világbajnokságon az Anglia ellen szerzett kezezős góljával ejtette ki a szigetországiakat.

Wellworth kölcsönt vett fel, és nagy összegben fogadott az angolokra az 1986-os összecsapáson, ám a meccset végül az argentinok nyerték meg, így a férfi mindenét elvesztette, beleértve a feleségét is.

"500 fontot tettem Anglia világbajnoki győzelmére, és ha bejött volna, akkor ennek a pénznek az ötszörösét vihettem volna haza" - magyarázta Wellworth. "Egy uzsorástól kértem kölcsön, és végül 125 ezer fontot kellett visszafizetnem" - magyarázta a letartóztatott férfi.

A gyanúsított azt is elmondta: le akarta vágni Maradona "pici fejét, hogy végre megfizessen". Emellett "mocskos csalónak" titulálta az argentinok legendáját. A 86-os angol-argentin meccsen Maradona kézzel szerzett gólt, amit a bíró megadott, mert úgy látszott, hogy a játékos fejjel ér a labdához. Maradona később úgy nyilatkozott "Isten keze" segítette a gólszerzésben.

Az újságok információi szerint Wellworth jelenleg munkanélküli, és pszichés gondokkal kezelik. Ha bűnösnek találják, öt éves börtön vár rá. Az esetről a brit sajtó még nem számolt be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!