Sport

2015.04.21. 11:57

TVK-Mali TK: Ob-nyitány Kaszó-pusztán

Tiszaújváros - A TVK-Mali TK huszonhárom sportolója hétvégén, Kaszó-pusztán, duatlonban kezdheti meg az országos bajnoki érmek idei gyűjtögetését.

Tiszaújváros - A TVK-Mali TK huszonhárom sportolója hétvégén, Kaszó-pusztán, duatlonban kezdheti meg az országos bajnoki érmek idei gyűjtögetését.- Az utóbbi években jól megszokott menetrend szerint, a kaszói ob előtti héten felköltöztünk Bükkszentkeresztre, ahová Tiszaújvárosból kerékpárral érkeztünk – tudtuk meg Lehmann Tibor elnök-vezetődzőtől. - Április 13-18. között mintegy ötven versenyzővel, a teljes edzői stábbal gyakoroltunk a "hegyen", mely szakmailag és anyagi szempontból egyaránt előnyös számunkra, ráadásul csapat-összetartó szerepe is jelentős. A speciális kerékpáros és futó tréningek mellett három nap felkerestük a diósgyőri uszodát is, ebből adódóan 40 km plusz kerékpározással egészült ki a napi penzum. A legkisebbek sokat túráztak a környező erdei utakon, mely remek állóképességi terhelést jelentett nekik. A vasárnapi duatlon országos bajnokságra 23 versenyzővel utazunk el. Az ifjúsági leányok közül egyéniben Putnóczki Dorka, valamint a Szegedi Sárával, Molnár Sárával és Jakab Ilkával alkotott csapat, az ifi fiúknál Csongor fiam, valamint Fróna Ákossal és Orosz Gergővel alkotott csapatuk, a junior fiúknál Bence fiam és Dévay Márk, továbbá a Tóth Róberttel és Tóth Mátéval kiegészülő csapat egyaránt éremesélyes. Sok év után ismét van olyan gyermek leány együttesünk, mely odaérhet a dobogó valamelyik fokára. A felnőtteknél a 2013-as bajnok, tavaly ezüstérmes Balogh Bence, valamint a középtávon jeleskedő élversenyzőnk, Hankó Dávid alkothat maradandót. Nem beszéltem még a junior lányoknál érdekelt Zelovics Dóráról, aki múlt hétvégén, a spanyolországi Melilla városában megrendezett felnőtt triatlon Európa-kupán szerepelt, mely az augusztusi, bakui I. Európia Olimpiai Játékokra kvalifikált. Sajnos Dórinak egy defekt miatt el kellett búcsúznia a nagy lehetőségtől, a bakui indulástól, melyre óriási esélye volt. A Kaszón kiharcolt éremmel némi gyógyírt lelhet erre a balszerencsére.

KÉPALÁ:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!