Külföldi sajtó Magyarországról – A Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung menekültügyről

Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung: "Orbán nem példakép"
Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung: "Orbán nem példakép" - © Fotó: faz.net
Berlin, 2015. szeptember 13., vasárnap (MTI) – A Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS) című, vasárnaponként megjelenő konzervatív német lap a magyar menekültpolitikáról közölt véleménycikket.

Orbán nem példakép című írásában Thomas Gutschker kiemelte: a magyar miniszterelnök a “határorzott jelszavak és az egyszerű igazságok embere”, aki mindenre tud egy “gyors megoldást”.

“Menekülthullám? Építsünk egy kerítést! Rakoncátlan menekültek? Csukjuk le őket!” – írta a FAS munkatársa. Hozzátette: Orbán “legújabb ötlete”, hogy aki a “Szírián kívüli +biztonságos menekülttáborokból+ Európába jön, nem jogosul menedékre, mert csak +jobb életet akar, mint a táborokban+”.

A szerző szerint a menedékjog megadásáról annak alapján kell dönteni, elvárható-e a kérelmezőtől, hogy visszatérjen a hazájába.

A “haza” a döntő, és “nem valamiféle tábor” – hangsúlyozta.

Thomas Gutschker úgy vélte: Orbán számol azzal, hogy az “emberhez méltatlan körülmények miatt” Németországból és Ausztriából nem küldenek vissza menekülteket Magyarországra.

Orbán nem azt akadályozza meg, hogy menekültek jussanak be az EU-ba, hanem csak azt, hogy visszatérjenek Magyarországra. Orbán “az európai szolidaritás potyautasa”,”nem tartja be a közös szabályokat és eltereli az emberáradatot Bajorország felé” – írta.

– MTI –
hirdetés


hirdet�s