Külföldi fiatalok, miskolci attrakciók

Akt.:
Miskolc – Az Első Miskolci Lions Klub nyerte el három évre a nemzetközi cseretábor megszervezésének jogát.

A Lions Mozgalom több mint 50 éve hozta létre ifjúsági csereprogramját, ennek keretében a világ 40 országában csaknem 100 tábort szerveznek meg évente. A 16 és 22 év közötti jelentkezők egy másik országba, a szervezet keretein belül működő táborba utazhatnak, ahol a helyi kultúrával ismerkedhetnek, valamint a klub jószolgálati munkájában is részt vállalhatnak. Hazánkban már Győr, Kaposvár és Pécs is szervezett ilyen tábort, az idén azonban az Első Miskolci Lions Klub pályázott sikeresen. Így három évig ők szervezhetik a cseretábort. Minderről sajtótájékoztatón számolt be pénteken Pfliegler Péter alpolgármester, István Zsolt, a Lions Clubok Magyarországi Szövetségének alkormányzója és Koleszár Péter, az Első Miskolci Lions Klub soros elnöke.

Összesen 90 fiatalt

A szabályzatnak megfelelően a hazánkba látogató diákok egy hetet egy magyar családnál töltenek, majd azután érkeznek Miskolcra, egészen pontosan Miskolctapolcára, hiszen ott lesz a szállásuk. Az első táborba 28 diák vesz részt, de a következő táborok kapcsán arra számítanak, hogy összesen 90 fiatalt láthat vendégül Miskolc. Az első táborba eddig Brazíliából, Indiából, Amerikából, Finnországból, Lengyelországból is jelentkeztek a diákok.

Az Első Miskolci Lions Klub már szervezi számukra a programot, mint Koleszár Péter fogalmazott, annyi látnivaló van Miskolcon és környékén, hogy nem tudják, mit hagyjanak ki. Az alpolgármester pedig elmondta: „Bízom benne, hogy a táborba érkezők otthon elmesélik, Európában, Miskolcon jártak, és olyan attrakciókkal szolgálunk számukra, ami emlékezetes lesz.” Az attrakciók között említette: a Selyemréti strandot, a Diósgyőri várat és a függőkertet is.

István Zsolt pedig azt emelte ki, várják miskolci fiatalok jelentkezését, akik szívesen megmutatnák ideérkező kortársaiknak a várost.

ÉM-NSZR