Külföldi áldozata is van az indiai terrortámadásnak

Az indiai hatóságok szerint egy külföldi is meghalt szombaton, az ország nyugati részében fekvõ Pune városában elkövetett terrortámadásban. A robbanás egy német pékségben történt, amely a híradások szerint közkedvelt volt a helyiek és turisták közt egyaránt. Az elsõdleges hírek szerint a támadásban a legkevesebb 8-an haltak meg, de a hatóságok szerint félõ, hogy a halálos áldozatok száma tovább növekszik. A külföldi áldozat nemzetiségét egyelõre nem közölték.

A robbanás az indiai Mahárástrá tagállam Pune városában történt, a Koregaon park közelében egy német pékségben – amely a hatóságok szerint népszerû étkezõhely indiaiak és külföldiek közt egyaránt. A detonáció helyi idõ szerint este fél hét körül történt.

“Terrortámadás volt” – mondta az indiai belügyminiszter G.K.. Pillai a Press Trust of India nevû hírügynökségnek nyilatkozva. A robbanást valószínûleg egy házilag barkácsolt szerkezet okozhatta. “Úgy tûnik, hogy egy õrizetlenül hagyott csomagba rejtették, és az egyik felszolgáló éppen megpróbálta kinyitni a csomagot, amikor a robbanás bekövetkezett” – mondta az indiai belügyminiszter.

Az indiai kormány szerint a halálos áldozatok közt a legkevesebb egy külföldi van, de állampolgárságáról egyelõre nem közöltek információkat. Csupán annyit írtak, hogy a legkevesebb 8 halálos áldozata és 22 sérültje van a támadásnak. De a hatóságok szerint félõ, hogy halottak száma növekedni fog.

Pune városa Mumbaitól (régi nevén Bombaytól) mintegy 100 kilométerre, délkeletre található. Az India pénzügyi központjának számító Mumbaiban 2008 végén iszlamista szélsõségesek csaknem 200 embert, köztük több külföldit öltek meg egy összehangolt támadássorozatban.Sporthírek