Külföld, vagy Zemplén

Külföld, vagy Zemplén
Tavaly hiába ment az idei versenyautójával három tesztversenyt a miskolci Markovics György, a 2005-ös rallybajnokság nem azt hozta számára, amit a rajt előtt eltervezett.

Többször is műszaki problémákkal kellett szembenézniük, és ami tetézte a gondokat: túl jó eredményeket akkor sem értek el, amikor jól működött a versenyautó.

– Sajnos nekünk már tétnélküli az utolsó verseny, vagyis a Zemplén Rally – mondta Markovics György. – Nem tudunk beleszólni a dobogóért folytatott harcba, ezért úgy döntöttünk, hogy az esztendő végén és 2006 elején elindulunk egy-két külföldi versenyen tapasztalatszerzés céljából. Olyan viadalokat néztünk ki, ahol nehezebb időjárási körülmények között, ezzel a régebbi fejlesztésű autóval is eredményesek lehetünk. Ha összejön mind a két tervezett határon túli szereplésünk, akkor kihagyjuk az idényzárót, ha viszont csak az egyik, abban az esetben feltétlenül ott leszünk Zemplénben. Én személy szerint szeretnék ott lenni az ob utolsó futamán, mert a másik Borsod megyei verseny jól szokott sikerülni számunka.

Markovics György az abszolút bajnoki cím kapcsán nem mert esélylatolgatásba bocsátkozni, bár annyit megjegyzett: szerinte a jelenleg negyedik helyen álló Turi Tamás ismét befuthat, ugyanis a zempléni pályák fekszenek a Skodás menőnek. Bár, mint tudjuk: a technikai sport teljesen kiszámíthatatlan, ezért felesleges előre jósolgatni.