Magyarország

2011.11.02. 09:25

Tizennégyen vesztek oda

Debrecen, Szeged - A megyében tavaly volt hét halálos áldozatot követelő baleset.

Debrecen, Szeged - A megyében tavaly volt hét halálos áldozatot követelő baleset.

Tizennégy román állampolgár, köztük két gyermek (egy testvérpár) és négy nő vesztette életét abban a hétfőre virradóan bekövetkezett balesetben, amely az M43-as sztrádán történt: egy faanyagot szállító, Szeged irányába tartó román kamion egy kanyar után átszakította az autópálya szalagkorlátját, oldalára borult, és a szemben lévő pályán frontálisan összeütközött egy Makó felé tartó kisbusszal. Az áldozatok Giurgiu, Neamt és Arges megyékből valók; a kisbuszből csak a testvérpár édesapját sikerült élve kiemelni, állapota súlyos, életveszélyes.

Hajdú-Biharban tavaly augusztusban hat moldáv és egy román állampolgár halt meg egy Biharkereszteshez közeli felüljárón, amikor egy román rendszámú kamion vezetője feltehetően elaudt volánnál, és a szembejövők sávjába áttérve letarolt egy moldáv mikrobuszt, majd a mélybe zuhant.

Néhány évvel előtte a 4-es főúton Hajdúhadház közelében egy teherjárműről rönkfák hullottak az útra, nekicsapódva egy munkásokat szállító kisbusznak. Utóbbi járműben hatan ültek, s mindannyian életüket vesztették. Az utóbbi években ez volt a két legsúlyosabb közlekedési baleset a megyében.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!