Küldjön hírt – Világháborús emlékmű épül az ózd-bolyoki templom kertjében

Világháborús emlékmű épül az ózd-bolyoki templom kertjében
Világháborús emlékmű épül az ózd-bolyoki templom kertjében - © Fotó: Kerékgyártó Mihály
Ózd-Bolyok – A Bolyokvasvári Polgári Kör Egyesület I. és II. világháborús emlékművet épít a Bolyky Tamás úton lévő öreg temetőben, vagyis az ózd-bolyoki római katolikus templom kertjében. A korona vázát 2015. május elsején pénteken tették fel az építmény falára.

A Bolyokvasvári Polgári Kör 1927-ben jött létre, amely 2002-március 27-én alakult újjá. Jelenlegi elnöke Kovács Veres Sándor.

Az egyesület célja az Ózd városban lévő Bolyokvasvár és környéke történelmi hagyományainak, kulturális emlékeinek a korábban itt élők népszokásainak feltárása, ápolása, megőrzése, ezen keresztül a városrész kulturális életének fellendítése, fejlesztése. Ezen túlmenően az itt élők megismertetése elődeik emlékeivel, felébreszteni bennük lakóhelyükhöz való kötődésüket.

Az egyesület közvetlen politikai tevékenységet nem folytat, szervezete pártoktól független és azoknak anyagi támogatást nem nyújt.

A Bolyokvasvári Polgári Kör tagjai az 1927.julius 24-i közgyűlésen alakult Bolyok-Vasvári Polgári Kör szellemisége folytatóinak tekintik magukat. Annak szellemében korszerűsödve kívánják folytatni az elődök célkitűzéseit, munkáját.

– Kerékgyártó Mihály –