Helyi sport

2016.04.26. 21:03

Férfi vízilabda világliga - Nagyváradon nyolc góllal nyertek a magyarok

Nagyvárad - A magyar férfi vízilabda-válogatott simán győzött a románok vendégeként a világligában, így továbbra is versenyben van a csoportelsőségért, ezáltal pedig a júniusi szuperdöntős részvételért.

Nagyvárad - A magyar férfi vízilabda-válogatott simán győzött a románok vendégeként a világligában, így továbbra is versenyben van a csoportelsőségért, ezáltal pedig a júniusi szuperdöntős részvételért.

Férfi világliga, európai csoportselejtező, A csoport, 5. forduló:

Románia-Magyarország 7-15 (3-7, 0-1, 1-3, 3-4)

a magyar csapat góldobói: Bátori, Erdélyi, Manhercz 3-3, Salamon, Zalánki 2-2, Tóth M., Bedő 1-1

A négyest vezető görögökkel csak úgy tarthatta a lépést Benedek Tibor szövetségi kapitány együttese, ha nyer kedd este Nagyváradon a román válogatott ellen.

A januárban Európa-bajnoki bronzérmet szerző, bár az akkori összeállításhoz képest ezúttal alaposan megfiatalított magyar csapat a vezetés megszerzése után gyakorlatilag csak 1-1-ig hagyta reménykedni a házigazdákat. A folytatásban ugyanis egyre-másra lőtte a gólokat, így a nagyszünetre ötgólos előnyt harcolt ki (3-8).

Az első nyolc perc gólbősége, majd a második találatszegénysége után a harmadik negyedben háromszor volt eredményes a vendégalakulat és csak egy ízben a hazai együttes, így gyakorlatilag már a befejező játékrész előtt eldőlt a csata. A negyedik negyed ennek megfelelően egyáltalán nem a védekezésről, hanem a támadójátékról szólt, sorra zördültek a hálók mindkét oldalon, a vége pedig 15-7-es, magabiztos magyar győzelem lett.

Sikere nyomán a magyar válogatott megőrizte az esélyt, hogy a szuperdöntős részvételt jelentő első helyet megkaparintsa a jelenleg éllovas görögök előtt. Ehhez az utolsó, hatodik fordulóban hazai környezetben le kell győznie a legutóbbi világbajnokságon bronzérmes görög csapatot, méghozzá - mivel a kinti meccsen négy góllal kapott ki a Benedek-alakulat - öttalálatnyi különbséggel. A végső sorrendről határozó mérkőzést május 10-én rendezik Szentesen.

A legjobb nyolc válogatottat - így a három európai selejtezőcsoport győztesét - felvonultató világliga-szuperdöntőt a kínai Hujcsouban bonyolítják le június 21. és 26. között.

Benedek Tibor a vlv.hu internetes szaklap helyszínről tudósító munkatársának nyilatkozva elsősorban a magyar válogatott lelkes játékát méltatta, majd így értékelt:

"Sokkal jobban játszott a csapat, mint amire számítottam. Nyilván egy csalódott román együttes volt az ellenfél, de itthon játszottak, szerintem nagyon akartak ők is. Az viszont látszik, hogy a mi céljaink ebben a pillanatban sokkal nagyobbak, mint a román válogatotté".

A csoport másik mérkőzésén:

Grúzia-Görögország 8-15 (2-2, 0-3, 2-5, 4-5)

Az állás az utolsó forduló előtt:

1. Görögország 15 pont, 2. Magyarország 12, 3. Románia 3, 4. Grúzia 0

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában