Küldjön hírt – Újabb szakmai tankönyv ózdi szerzőtől

Vincze István
Vincze István - © Fotó: Kerékgyártó Mihály
Ózd – A Nemzetgazdasági Minisztérium Vincze István ózdi nyugdíjas műszaki tanár újabb könyvét nyilvánította tankönyvé, melyet a Műszaki Könyvkiadó jelentetett meg 2016. februárjában.

A szerző, Vincze István öt éve a Gábor Áron Ipari Szakképző Iskolából vonult nyugállományba. Szakkönyvírással aktív pedagógus éveiben is foglalkozott. Az már korábban napvilágot látott, hogy hat szakmai könyv társszerzője, melyek közül három szintén bekerült a tankönyvi nyilvántartásba.

Nyugdíjba vonulása óta már második ez a mostani szakkönyv, melynek egyedül ő a szerzője.
Az új könyvének a címe: Anyagismeret, anyagvizsgálat. A kötet összefoglalja a gépiparban használt legfontosabb anyagokat, azok gyártását és tulajdonságaikat, továbbá szabványos jelölésüket. Az anyagszerkezeti fejezet útmutatást nyújt többek között a követelményeknek megfelelő anyagminőség kiválasztásáról. Az anyagvizsgálati rész összefoglalja az anyagok tulajdonságainak megismerési módját, lehetőségét.

Vincze István közel negyvenéves pedagógiai tevékenysége folyamán- melyből 24 évig igazgatóhelyettes – mindig igyekezett a szakképzést minél magasabb szintre emelni, de mint a tények bizonyítják nyugdíjasként sem szakadt el a szakképzés világától.

Számos szakképzéshez kapcsolódó projektben vett már részt. Több szakképzéssel kapcsolatos szakértői névjegyzékben szerepel- és foglalkoztatják is – valamint több szakképesítés szakmai vizsgabizottság elnöki, tagi, valamint szintvizsga elnöki névjegyzékben is megtalálható Vincze István neve.

– Kerékgyártó Mihály –0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter


hirdet�s