Friss hírek

2009.05.29. 11:29

Várhatóan már szeptember előtt lesz új polgármester Dávodon

<p>Az időközi választás egyelőre nem került szóba a csütörtök késő esti dávodi rendkívüli testületi ülésen, de az már most biztos, hogy még szeptember előtt új polgármestert választanak a település élére. Az időközi választásokat a polgármester halálától számított 30 napon belül kell kiírni és négy hónapon belül lebonyolítani. Dávod polgármestere május 24én halt meg, Petike József egy pisztollyal lelőtte magát.</p>

A rendkívüli közgyűlésen a testület megtárgyalta a polgármester eddigi munkáját, illetve a képviselők megállapodtak, hogy az eddig megkezdett projekteket végigviszik, és a három éve született terveket a továbbiakban is megpróbálják megvalósítani - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Hirtenberg János Dávod alpolgármesterre.

Az alpolgármester elmondta: településen mindenki értetlenül áll a történtek előtt, a polgármester nem úgy ismerték, aki öngyilkosságot követne el valaha is. Jókedélyű, a problémákat könnyen megoldó, sikeres polgármesternek tartották.

Nyikos Tamás, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense a Független Hírügynökségnek elmondta, a rendkívüli haláleset miatt a közigazgatási eljárás, illetve a lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés miatt ismeretlen tettes ellen indult büntetőeljárás jelenleg még folyamatban van, így egyelőre újabb részletek nincsenek az ügyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!