Küldjön hírt – Szakkönyvek, tankönyvek

Szakkönyvek, tankönyvek
Szakkönyvek, tankönyvek - © Fotó: Kerékgyártó Mihály
Ózd – Vincze István, nyugalmazott ózdi műszaki tanár, igazgatóhelyettes hat szakkönyvnek volt már társszerzője a korábbi években. A minap pedig egy új önálló kötete került ki a nyomdából, “Gépészeti alapmérések” címmel.

A következő munkája is a láthatáron van melynek lektorálását végzik. A most megjelent szakkönyve a gépészet számára mutatja be a mérések világát, rendszerbe foglalja a fontosabb mennyiségeket, majd a mérőeszközök helyes használatának módszereit.

A szerző Vincze István 36 évet töltött el a volt és jelenleg ismét Gábor Áron Szakképző Iskolában, ebből 24 évig igazgatóhelyettesként segítette a szakképzést. Munkája során mindig előtérbe helyezte az innovációt, az önképzést, a fejlesztést. Ebben példát mutatva rendelkezik több diplomával és különböző szintű szakképesítéssel. Pályafutása alatt felvételt nyert több szakértői és vizsgabizottsági névjegyzékbe, melyekben neve ma is ott szerepel. Rendszeresen résztvett több fejlesztésben, módszertani anyagok kidolgozásában, központi írásbelik készítésében, lektorálásában.

Mi késztette az önálló könyv megírására? – kérdeztem Vincze Istvántól. Elmondta, hogy a kiadó kereste meg ajánlatával, melyet örömmel elfogadott. A “próbafejezet” megírását követően a szerződés megkötésére is sor került.

– Mi motiválja még ezen munkák végzésére?

– Egyrészt szeretném a nyugdíjas éveimet is hasznosan eltölteni, másrészt talán sikerül a hosszú évek tapasztalatait összegezve megjelentetni, közkincsé tenni.

– Úgy legyen! További sok sikert kívánva:

– Kerékgyártó Mihály –