Küldjön hírt – Segítő kisnővérek Arlóban

Segítő kisnővérek Arlóban
Segítő kisnővérek Arlóban - © Fotó: Kerékgyártó Mihály
Arló – A Magyar Élelmiszerbank Egyesület a Syngenta Kft. támogatásával 2014-re is meghirdette az “Élelmiszerlavina” elnevezésű pályázatát s annak programját. Ezen eredményesen pályázott az arlói Szent Ferenc Kisnővérei Szerzetesrend által létrehozott Elfogadlak Alapítvány is.

A részükre eljuttatott adományokat helyi szinten zöldség-gyümölcs termelésre használták fel (burgonya, vetőmagok és egyebek).

A nyár folyamán megtermelt zöldségféléket további közvetítők bevonása nélkül, közvetlenül juttatták el a legrászorultabb személyeknek. Az átvett adományokat nem használták fel üzleti célokra, nem értékesítették és nem is cserélték el más árura.

A megtermelt élelmiszereket kizárólag ingyenesen, mindenféle ellenszolgálatás nélkül adták át a rászorulóknak és csakis rászorulóknak, illetve nem használták fel semmiféle vallási, politikai, vagy más ideológiai befolyásolás céljából.

A megtermelt zöldségek kiosztása folyamatosan történt, sőt folyik ma is, mert célszerűbbnek látták, hogy ne egyszerre kerüljön a családokhoz, hanem kinek kinek szükségletéhez képest. Így, amikor valaki segítségért fordul az Alapítványhoz, az elraktározott terményekből juttatnak számára élelmiszert.

A képen a tavaszi krumpliültetés egy pillanata látható.

– Kerékgyártó Mihály –