Sport

2015.11.17. 21:53

DVTK Jegesmedvék: Sima győzelem a Dunaújváros ellen

Miskolc - A DVTK Jegesmedvék csapata egy meglehetősen egyoldalú mérkőzésen győzte le a Dunaújvárost, és a miskolciak meglőtték idei századik góljukat.

Miskolc - A DVTK Jegesmedvék csapata egy meglehetősen egyoldalú mérkőzésen győzte le a Dunaújvárost, és a miskolciak meglőtték idei századik góljukat.

A keddi mérkőzésre Dudas már visszatért, ám Gőz és Galanisz továbbra is sérülés miatt hiányzott. A Jegesmedvék az első pillanattól nagy tempót diktáltak, sorra alakították ki, de hagyták is ki a helyzeteket. A harmad második felében növelte a nyomást a hazai csapat, és ekkor csak Duschek nagy védései mentették meg a DAB-ot a jelentős hátránytól. A 14. percig bírta a vendégek védelme: Dudas kék vonalas lövésébe Dansereau szúrt bele a kapu előtt, és a korong védhetetlenül vágódott a kapuba (1-0).

100. Maci-gól a bajnokságban

A második harmad egy áthúzódó Jegesmedve előnnyel kezdődött, amit bő egy perc elteltével ki is használtak: Dudas lőtte középre a korongot, amelybe most Pavuk ért bele kitűnően, és a pakk a hálóban kötött ki (2-0). A 9. percben szépített a DAB: emberelőnyben Busbacher távoli lövése jutott be a tömörülő játékosok között a jobb sarokba (2-1). Nem sokáig örülhettek a vendégek, hiszen bő egy perccel később ismét az ő kapujukban táncolt a korong: gyönyörűen kipasszolt támadás végén Booras mattolta Duscheket (3-1). Ez volt a Jegesmedvék 100. gólja az idei bajnokságban. A 17. percben ismét egy szépen felépített miskolci támadást láthattak a szurkolók, amelyre Vojtkó tette fel a koronát: oldalról nagy gólt lőtt (4-1).

Booras duplázott

A harmadik harmadban nem változott a játék képe, a Jegesmedvék támadtak többet és veszélyesebben, de Duschek jól védett, míg a másik oldalon Adorján hárított egy szólót. A 15. Percben Booras indult meg a félpályától, több védőt is átfűzött, majd fonákkal gyönyörű mozdulattal emelt a kapuba (5-1).


JEGYZŐKÖNYV

DVTK Jegesmedvék - Dunaújvárosi Acélbikák

5-1 (1-0, 3-1, 1-0)

Miskolci jégcsarnok, 950 néző. V.: Varjú, Halassy, Kormos, Pálkövi.


DVTK Jegesmedvék: Adorján – Sagert, Hajós, Somogyi, Pavuk, Szilágyi, Láda, Ritó, Tóth, Győrfy, Dansereau, Leppanen, Dudas, Vojtkó, Miskolczi, Booras, Cseter, Kiss(k). Edző: Mayer Péter.

Dunaújvárosi Acélbikák: Duschek – Lencsés, Rasulov, Azari, Mátyásy, Pál, Hruby, Németh, Szepessy B., Borbás, Busbacher, Smith, Revák, Magosi, Léránt, Dörök, Odnoga, Nagy, Vazan, McCann, Duschek(k). Edző: Lee Gilbert.


Gól: Dansereau, Pavuk, Booras(2), Vojtkó, ill., Busbacher

Kiállítás: 10 perc illetve 8 perc


Mayer Péter: - A második harmadtól játszottunk úgy, ahogy szerettem volna látni. Ekkor már kijött a két csapat közötti különbség, és apránként felépítettük a négy gólos előnyt. Nem volt egy túl magas színvonalú meccs, de a győzelem és a megszerzett három pont a lényeg.

Lee Gilbert: - Keményen dolgoztunk, de a Miskolc sokkal jobb csapat, mint a miénk. Mi próbáltuk a legjobb teljesítményünket nyújtani, de ez is kevés volt, hogy megállítsuk a liga legnagyobb bajnokesélyesét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!