Küldjön hírt – Ötletverseny a klímaváltozás kihívásaira

Budapest, Miskolc – Idén második alkalommal kerül megrendezésre Európa legnagyobb cleantech üzleti ötletversenye a ClimateLaunchpad, melynek keretében több mint 1000, a klímaváltozás kihívásaira válaszoló ötletet várnak Európa szerte.

A ClimateLaunchpad szervezői Magyarországon május 15-ig várják mindazok jelentkezését akik a vállalkozói szellemen túl a fenntartható fejlődés kérdéseire válaszoló üzleti ötlettel bírnak. Az ötletek fókuszálhatnak a városi mobilitásra, de akár az élelmiszer-láncolat fenntartható átalakítását is feszegethetik. Egy biztos: a ClimateLaunchpad lehet a belépő az európai és világsiker felé vezető úton minden jelentkező számára!

A 25 országban párhuzamosan zajló versenyre jelentkezhetnek mindazok, akik:

  • a piaci tevékenységüket még nem kezdték meg;
  • 200 000 EUR összegnél kisebb külső befektetést szívtak fel indulásuk óta;
  • az ötletre alapított projekt indulása óta legfeljebb 1 év telt el.

A verseny

Egy kétnapos üzleti bootcampen, majd az azt követő fókuszált tréningen készítjük fel a csapatokat a nemzeti döntőre, ahol szakmai zsűri előtt prezentálják üzleti ötletüket.

Mind a 25 ország 3 legjobb üzleti ötlete bekerül a szeptember elején Hollandiában megrendezésre kerülő nemzetközi döntőbe, ahonnan a legjobb 8 automatikusan belépőt kap a Climate-KIC ACCELERATOR üzleti „gyorsító” programba, mely felvértezi őket a szükséges tudással ahhoz, hogy az ötletből sikeres vállalkozás épüljön.

A döntő nyertese emellett €10 000, a második helyezett €5 000, míg a harmadik €2 500 pénzjutalmat kap.

A jelentkezés határideje itthon: május 15., további részletek az alábbi linken érhetők el: http://climatelaunchpad.org/countries/hungary/.

A ClimateLaunchpad (www.climatelaunchpad.org) a Climate-KIC programja, mely az Európai Unió legjelentősebb éghajlatváltozással kapcsolatos innovációs kezdeményezése.

– Vinczeffy Virág –