Küldjön hírt – Magyarország rejtett kincsei

Akt.:
Küldjön hírt – Magyarország rejtett kincsei
Ózd – Az ózdi Arvisura Ismeret Klub 2015. november 23-án hétfő délután tartotta soron következő foglalkozását a Civilházban.

A klub vendége ez alkalommal Jásdi Kiss Imre a magyarság igaz történetének lelkes kutatója a Hatodik pecsét című könyv szerzője volt aki, a Magyarság rejtett kincsei címmel tartott előadást.

Ezt követően azok számára akik még most ismerkednek az Arvisurával Bárdos István, az ózdi Arvisura Társaság elnöke tartott tájékoztatót.

Többek között elmondta: Az Arvisura, Paál Zoltán rovósámánunk felbecsülhetetlen értékű hagyatéka, a hun-magyar törzsek több mint hatezer éves írott, igaz történelme.

A hun népek őstörténetét, teremtéstörténetét őrzi az Arvisura, mely jelenti az igaz szólást, de jelenti a titkok őrzőjét is.
Az Arvisurák a 24 Hun-törzsszövetség beavatottjainak rendszeresen írt és őrzött hagyománya.

A törzsszövetség rovósámánjai a Nagyszalákon átadták egymásnak tudásukat, kijelölték a következő időszak feladatait, egyeztették rovásaikat és elhelyezték azokat a legtitkosabban őrzött Szövetség Ládájában. Az Arvisurákat agyag, kő vagy aranylapokra vésték rovásírással.

A hagyomány soha nem szűnt meg, mert a rovósámánok azóta is folyamatosan megörökítenek a hunokkal és rokon törzsekkel kapcsolatos minden fontos eseményt – napjainkban is. Az Arvisura ma is él, ma is íródik. Személyek, népcsoportok ma is élik. Kapcsolatba lehet velük kerülni.

Az ózdi Paál Zoltán által leírt arvisurákat az ” Arvisura- Igazszólás ” című kétkötetes könyvéből és a “Vérrel pecsételve ” című könyvből ismerhetik meg az érdeklődők.

– Kerékgyártó Mihály –