Sport

2015.10.19. 10:51

Miskolcra figyel a nemzetközi hokivilág

Miskolc - A hétvégén Miskolcra költözik a Kontinentális Kupa, ahol a DVTK Jegesmedvék csapata a szlovén, a lett és a spanyol bajnokkal méri össze tudását.

Miskolc - A hétvégén Miskolcra költözik a Kontinentális Kupa, ahol a DVTK Jegesmedvék csapata a szlovén, a lett és a spanyol bajnokkal méri össze tudását.Ilyen rangos klubtornát még soha nem rendeztünk Miskolcon – kezdte a hétfői sajtótájékoztatót Egri István, a DVTK Jegesmedvék elnöke. A miskolci Jégcsarnok fennállásának 9 éve alatt volt már itt számos felnőtt válogatott mérkőzés, nemzetközi torna, utánpótlás világbajnokság, amelyek során a szervezőgárda megszerezte azt a szükséges tapasztalatot, amely egy ilyen rendezvény lebonyolításához szükséges. A klubelnök bízik abban, hogy a látványos jó mérkőzésekre sok szurkoló látogat ki - az eddigi információk szerint érkeznek drukkerek mind a három országból - és kitűnő hangulat jellemzi majd az egész tornát.

Mayer Péter, a DVTK Jegesmedvék vezetőedzője elmondta, hogy igyekeztek videóanyagokat beszerezni az ellenfelekről, ám a legfontosabb a csapat saját játékának minél eredményesebb megvalósítása. Ha a Jegesmedvék azt az arcukat mutatják, mint a vasárnapi, MAC elleni mérkőzésen, akkor jó eséllyel pályázhatnak a csoportelsőségre. Az első két napon játszanak a miskolciak a két legerősebb ellenféllel, a lett és a szlovén bajnokkal, ám a spanyol csapatot sem szabad lebecsülni, hiszen ezen a szinten ajándékgyőzelmek nincsenek a hokiban. A vezetőedző kiemelte a hazai pálya azon előnyét, amit a fanatikus miskolci szurkolótábor jelent. Az egész felkészülési programot úgy állították össze, hogy ezen a három napon a játékosok a legjobb formában lehessenek mind fizikálisan, mind mentálisan.

Somogyi Balázs igazi Kontinentális Kupa veteránnak számít, hiszen korábban már négyszer vehetett részt ilyen tornán. Szerinte a napi forma nagyon fontos lesz, hogy az adott pillanatban melyik csapat hogyan tud fókuszálni a játékra. Ez egy nagyon jó, színvonalas sorozat, amely a nézőknek remek szórakozást jelent, a játékosok pedig nemzetközi szinten mutathatják meg, mit is tudnak.

Gőz Balázs tagja volt a Miskolci Jegesmedvék csapatának, amely 2012. októberében első alkalommal mutatkozott be ebben a versenysorozatban. Mint mondta, ez egy extra kihívást jelent minden játékosnak, és nem is lehet más a céljuk, mint megnyerni mind a három mérkőzést, és továbbjutni a csoportból


A Kontinentális Kupa programja:

Október 23., péntek:

  • 15.30: Acroni Jesenice – CH Jaca
  • 19.00: DVTK Jegesmedvék – Mogo Riga

  • Október 24., szombat:

  • 15.30: Mogo Riga – CH Jaca
  • 19.00: Acroni Jesenice – DVTK Jegesmedvék

  • Október 25., vasárnap:

  • 15.30: Mogo Riga – Acroni Jesenice
  • 19.00: CH Jaca – DVTK Jegesmedvék

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!