Küldjön hírt – Kirándulás Székelyföldön

Ózd – Az ózdi Széchenyi István Katolikus Közgazdasági Szakközépiskola tanulóinak lehetősége volt Erdély és székelykeresztúri testvériskolánk, a Zeyk Domokos Technológiai Líceum meglátogatására.

Márciusban negyven tanuló indult el a kirándulásra. Utazásunk során megismerkedtünk, Kolozsvárral, a székely fővárossal. Majd Tordán álltunk meg, ahol egykor Erdély egyik legnagyobb sóbányája működött. Meglátogattuk Székelykeresztúr legfontosabb helyi nevezetességeit: a Molnár Ferenc Helytörténeti Múzeumot, a Gyárfás kúriát, Petőfi Sándor utolsó ismert tartózkodási helyét. Részt vettünk a helyi március 15-i megemlékezésen is, ami hatalmas melegséggel töltötte el szívünket. Következő napok során több alkalommal is líceumban, a helyi tanulókkal együtt vettünk részt közös feladatokon.

Kirándulásainkon Székelyföld további részeire vitt bennünket utunk. Céljaink közé tartozott Szeljkefürdő, ahol Orbán Balázs, a legnagyobb székely sírja található, Farkaslaka, ahol a híres székely író, Tamási Áron életével ismerkedtünk meg jobban, Korond, ahol a fazekasságról szerezhettünk több információt. Kirándultunk a Gyilkos-tóhoz, a Békás-szorosba. Meglátogattuk Székelyudvarhely városát is. Búcsúzóul a Zeyk Domokos Technológiai Líceumban bemutattuk testvériskolánk igazgatójának, tanárainak, diákjainak utunk során összeállított előadásunkat és az iskolájukról készített marketinganyagot. Hazafelé Segesváron és Marosvásárhelyen jártunk.

– Gál Monika –