Küldjön hírt – Húsvéti kutyamentés Miskolcon a Számozott utcákban

Akt.:
Húsvéti kutyamentés Miskolcon a Számozott utcákban
Húsvéti kutyamentés Miskolcon a Számozott utcákban
Miskolc – A polgárőrök megtalálták, az állatvédők biztonságba helyezték azt a kutya családot, akikre szinte a biztos halál várt Miskolcon a Számozott utcákban.

A Számozott utcákban tartottak ellenőrző szolgálatot a Miskolc Lyukóvölgy – Vasgyár Polgárőrség polgárőrei a lebontásra ítélt házakban, illegális beköltözés, illetve a még épen maradt épületek megóvása érdekében, amikor az egyik romos épület kamrájában 6 kölyökkutyát találtak, akik nem rég születhettek, hiszen még a szemük sem volt nyitva.

Húsvéti kutyamentés Miskolcon a Számozott utcákban

A polgárőrök azonnal értesítették a polgárőrséggel szorosan együttműködő Tündérmajor Állatvédő Egyesület állatvédőit a kiskutyák elhelyezésének érdekében. Az állatvédőkre várva megjelent a kiskutyák mamája is, aki az embereket észlelve igen óvatosan, a környéket többször körbe járva oda sétált a polgárőrökhöz. Rövid ismerkedést követően a kutya mama büszkén csalogatta a polgárőröket kölykeihez megmutatva a járőröknek gyermekeit.

kutya2

Az állatvédők kiérkezését követően a 6 kölyökkutya, akik kb. 7 naposak lehettek, illetve a kutyamama lehetőséget kapott az új életre, hiszen ahol rájuk találtak bontási, romos terület nem biztosított volna túlélési lehetőséget a kutyacsaládnak.

– Losonczi János, Polgárőr Szolgálatvezető, szóvivő –
hirdetés


hirdet�s