Küldjön hírt – “Határtalan tehetségek” című fotókiállítás

Küldjön hírt – “Határtalan tehetségek” című fotókiállítás
Kiemelkedően tehetséges magyar fiatalok külföldi tapasztalatszerzését, nemzetközi versenyeken való részvételét támogatta európai uniós forrásból a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége (MATEHETSZ) által koordinált Tehetséghidak Program.

A program keretében három alkalommal jelent meg nyilvános felhívás, melyre az országszerte működő több Tehetségpontok – állami és egyházi fenntartású iskolák, civil szervezetek és más tehetséggondozó műhelyek – nyújthatták be pályázataikat. A felhívásokra olyan kiemelkedően tehetséges fiatalok nemzetközi utazási igényeit várták, akiknek – fiatal koruk ellenére – korábbi pályája, teljesítménye biztosítékot jelentett arra, hogy az elnyert nagy értékű nemzetközi utazási támogatás valóban hozzájárul a szakmai fejlődésükhöz, tehetségük kibontakoztatásához és ezen keresztül a magyar tehetséggondozás nemzetközi elismertségének növeléséhez.

2013. Nizza 482

A MATEHETSZ a „Határtalan lehetőség” felhívás keretében 2013 – 2015 között külföldi szakmai tanulmányúton részt vett kiemelkedően tehetséges fiataloknak az utazás során készült fotóit Budapesten a Design Terminál Pavilonban kiállította.

A képeken keresztül a kiállítás látogatói megismerkedhetnek azokkal a fiatal tehetségekkel, akik hazánk jó hírét vitték a nagyvilágba. Ezek közé a tehetséges fiatalok közé tartoznak az Avasi Gimnázium diákjai is, akik a Tehetséghidak Program keretén belül két tanulmányúton is részt vehettek.

2013. Nizza 268

2013. júniusában iskolánk tanulói közül négy tehetséges fiatal Nizzába utazott, ahol egy hétig tökéletesíthette francia nyelvtudását.

2014 áprilisában az aerobic csapat tagjai egy hetet töltöttek Izlandon, ahol részt vettek a Fit-Kid versenyen.

A falakon látható fotók, közöttük az Avasi Gimnázium tanulói által készített amatőr felvételek, utazások emlékezetes pillanatait megörökítő pillanatképek, melyek nemcsak a versenyzés izgalmas perceit, az eredményhirdetés ünnepi pillanatait villantják föl, hanem az utazás élményét, a nagyvilágra való rácsodálkozás örömét is.

Mert a tehetség nem ismer határokat.

Csiszár Adrienne, Avasi Gimnázium