Nagyvilág

2012.04.03. 15:38

Képek: Mészárlás egy amerikai egyetemen - 7 halott

Hét ember vesztette életét a Kalifornia északi részén fekvő egyetemen elkövetett mészárlás során.

Hét ember vesztette életét a Kalifornia északi részén fekvő egyetemen elkövetett mészárlás során. Hét ember meghalt, három megsérült amikor egy férfi lövöldözni kezdett az Oikos Magánegyetemen. A hírek szerint az elkövető, egy 43 éves koreai férfi az egyetem hallgatója volt.

Az amerikai sajtó által L. Goh néven emlegetett férfi hétfőn előadás közben felállt az előadóteremben és szemtanúk beszámolói szerint ordibálva fenyegetőzött, hogy mindenkit megöl az iskolában, majd véletlenszerűen kezdte lelőni a diákokat.

Oakland rendőrfőkapitánya, Howard Jordan elmondta, az elkövető folytatta a vérontást, amikor kirontott a teremből és addig lövöldözött mindenre és mindenkire, amíg kijutott a campus területéről. A vallási szellemben oktató magánegyetem nem sokkal korábban tanácsolta el az iskolából a merénylőt, ugyanis az bántalmazta a diákokat, a rendőrség úgy véli, hogy ez lehetett a lövöldözés kiváltó oka, de még vizsgálják az előzményeket.

A rendőrség komoly létszámmal, páncélozott járművekkel indult az elkövető után és körülbelül egy órával később a Safeway bevásárlóközpont parkolójában letartóztatták.

- MON -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!