Küldjön hírt – Gépbemutató a gazdáknak Mezőcsáton

Bemutató közben
Bemutató közben - © Fotó: H. Szabó Sándor
Mezőcsát – Mezőcsáton, a helyi határban természetes munkakörülmények között mutatta be a szálastakarmány-betakarítás német specialistája, a Krone-csoport országjáró gépbemutató keretében azokat a műszaki fejlesztéseket, melyek a hazai gazdák munkáit könnyítik majd meg, teszik hatékonnyá a mezőgazdasági földeken.

A több mint száz éve egy kovácsműhelyből indult vállalkozás, nagy tapasztalatokkal rendelkezve, rendkívül következetes. Innovatív gyártási programja szolgálja azt a törekvést, hogy a minőségi szálastakar­mány betakarításához korszerű világszínvonalú berendezéseket biztosítson a felhasználóknak.

A meghívottak tucatnyi német mezőgazdasági gépet tekinthettek meg és próbálhattak ki munka közben. Kisebb területen gazdálkodók mellett, a közepes és a nagy gazdaságok számára készült, különböző méretű és teljesítményű kaszák, rendkezelők, kör- és szögletes bálázók, önjáró silózók, rakodók és fóliázók voltak láthatók.

Az egykor fénykorát élő hazai mezőgazdasági gépgyártás – amely megszűnt – helyébe a német technika jut jelentős szerephez a hazai földeken.

– H. Szabó Sándor –