Küldjön hírt – Felvidéken határtalanul

Felvidéken határtalanul
Felvidéken határtalanul - © Fotó: Tamáska-Varga Ákos
Miskolc – A kirándulás mindig nagy élmény. Különösen az, ha szép tájakat fedezhetünk fel, és kapcsolatokat építhetünk határon túli magyar testvéreinkkel. A miskolci Selyemréti Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tanulóival négy felejthetetlen napot töltöttünk a Felvidéken a Határtalanul pályázati programnak köszönhetően.


Látnivaló akadt bőven. Kassa, Lőcse, Kézsmárk templomaiban sok-sok történelmi adattal bővült tudásunk. A több mint négy hektáron elterülő Szepesi vár órákon át nyújtott lenyűgöző élményt, izgalmas felfedezési lehetőségeket.A Tamásfalvi kilátónál mindenkit elbűvölt a természet gazdag látnivalóival. És maradandó emlékeket teremtett a gőzmalom, a Kézsmárki vár, A Betléri kastély, Rozsnyó főtere, a Gombaszögi- cseppkőbarlang, és még sok más érdekesség.

Megismerkedtünk a buzitai általános iskola tanulóival, közösen játszottunk, meg is ajándékoztuk őket. Rövid műsor keretében kölcsönösen bemutattuk lakóhelyünket, az iskolai életet. A jó hangulatú találkozón ismeretségek születtek, amelyek később barátsággá alakulhatnak.

Jól szórakoztunk, szép tájakon jártunk. És ami fő, rengeteget tanultunk. Határtalanul.

– Tamáska-Varga Ákos –