Küldjön hírt – Falunap volt Szentistvánbaksán

Szentistvánbaksa – Szentistvánbaksán a községi önkormányzat szervezésében 2015. augusztus 22-én szombaton, a magyar államalapítás ünnepi megemlékezésével egybekötött falunapot tartottak.

Az ünnepi program a Szent István téren kezdődött, ahol Babos Orsolya műsorvezető programismertetője után Szent István szobra előtt ünnepi beszédet mondott Rontó István polgármester. Az ünnepi műsorban közreműködött a Szivárvány Női Kórus. Az önkormányzat nevében Szent István király szobránál koszorút helyezett el: Rontó Istvánné és Illési Ferencné önkormányzati képviselő. Az ünnepi megemlékezés után az ünneplők gyalogosan vonultak a község Faluházába. Az épület bejárata előtti téren Gazsiné Vízi Éva református lelkész megáldotta, majd Rontó István polgármester felvágta az új kenyeret, mellyel az ünneplőket is megkínálták. A Faluházban terített asztal várta a vendégeket, ahol az önkormányzat ünnepi ebéddel látta vendégül a falu lakosságát.

Ebéd után a Játszótéren finomabbnál-finomabb ízesítésű fagyival látták vendégül az ünneplőket, melynek adagolásában a polgármester is besegített. A kicsik arcfestéssel, a nagyobbak trambulinon ugrándozva szórakoztak, míg az idősebbeknek folyamatos büfé állt rendelkezésre. A nagyszínpadon hangulatos kulturális programokkal szórakoztatták a vendégeket. Elsőként tehetséges “Kiscsillagok” ismert slágereket adtak elő, majd Újvári Marika operett és nótaénekes teremtett vidám hangulatot a közönség körében. Ezt követően Jordán Edrienn fiatal musical énekes bűvölte el a közönséget csodálatos hangjával. A falunapi rendezvény záróprogramjaként Bencsik Tommy és táncos kislányai mulatós dalokkal szórakoztatták a falu lakosságát.

Köszönet a rendezvény támogatóinak és a lebonyolításban közreműködőknek.

– Mezővári Attiláné –
hirdetés


hirdet�s