Kultúra

2016.02.22. 19:29

Interjú: Sterbinszky

Miskolc - Béres Szabi beszélgető partnere egy legendás lemezlovas Sterbinszky volt, aki mesélt miskolci élményeiről és jövőbeli terveiről is az olvasóknak.

Miskolc - Béres Szabi beszélgető partnere egy legendás lemezlovas Sterbinszky volt, aki mesélt miskolci élményeiről és jövőbeli terveiről is az olvasóknak.

Szabi: Ismét Miskolc és egy telt házas fellépés, milyen volt a buli Karesz?

Sterbinszky: Mondhatni második szülőföldem a város, hiszen feleségem miskolci, úgyhogy imádom Miskolcot, szeretek ide járni, szeretem az itteni közönséget, a hangulatot, az atmoszférát és magát ez egész régiót. A mostani egy classic buli volt, így korban az emberek is ennek megfelelően jöttek össze és bulizták végig a szettemet, amit innen is nagyon köszönök nekik. Jó volt látni olyan arcokat, akik már az első borsodi fellépéseimen is jelen voltak anno, de érkeztek a buliba Debrecenből és a fővárosból, vagyis a keménymag is tiszteletét tette az eseményen. Nyáron ismét érkezem, akkor viszont egy új generációs szettet fogok játszani.

Szabi: Picit tekerjük vissza az idő kerekét, hogyan teltek az elmúlt hónapok?

Sterbinszky: Nagyon-nagyon sokat stúdiózom, ugyanis szeptemberre szerzői albumot tervezünk a (szerző) társakkal. Rengeteg félkész, kész dalom van, de akad olyan szerzemény is, amit Andrewboy-al közösen írtunk és mindketten úgy remixeltük át, hogy ő is és én is a saját szájízünk szerint tudjuk játszani. Ezenkívül Január 18-án megjelent az Apollo c. zenénk, amit Walston-al közösen készítettem. De bárki, aki megnézi a YouTube csatornámat, vagy közösségi oldalamat láthatja, hogy számtalan remix, feldolgozás, saját szám megtalálható. Ilyen például egy "Silence" vagy "Insomnia" feldolgozás vagyis a régi klasszikus korongok, amiket szeretnék játszani, és azt gondolom ezeket át kell ültetni másik zenei köntösbe ahhoz, hogy a mostani generáció (is) megismerje. Fontos, hogy hírvivői legyünk azoknak a klasszikus slágereknek, amelyeket egyébként pikk-pakk elfelejtenének.

Szabi: Tervek?

Sterbinszky: Eddig négyszer tudtam év dj-je lenni közönségszavazatok alapján, most ötödik alkalommal trónfosztott lettem, lecsúsztam a második helyre, ami egyébként így is hatalmas büszkeséggel tölt el és örülök neki, de én a rajongóim felé szeretném azt a tudatot kelteni, azt az örömet megadni nekik, hogy a "bálványuk" az ország első számú közönség kedvence, szóval az egyik terv adott a jövőre nézve. :) Tervek között van a már említett szerzői-album és a családomnak szentelni minden olyan időt, percet amit szentelhetek. Rossz megélni, hogy van egy 7 éves kisfiam, egy 14 éves kislányom és az elmúlt tizennégy napban alig láttam őket. Persze sokat segít, hogy a saját stúdiómban tudok otthon dolgozni így, ha nem is vagyok velük, mégis érzem a közelségüket. Igyekszem egészségesen élni, sokat sportolok, nem dohányzom, próbálok odafigyelni magamra.

Szabi: Köszönöm a beszélgetést, további sikereket Karesz!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!