Küldjön hírt – Bérmálkozás Diósgyőrben

Akt.:
Bérmálkozás Diósgyőrben
Bérmálkozás Diósgyőrben - © Fotó: Lazur István
Miskolc – 2015. május 23-án a Diósgyőri Római Katolikus templomban Bérmálás tartottak, amelyet Palánki Ferenc egri segédpüspök szolgáltatott ki 14 fiatal számára.

“A katolikus egyházban a bérmálás olyan szertartás, melynek során kézrátétel vagy felkenés útján közvetítik a Szentlélek ajándékait a bérmálkozó számára. A bérmálás rendes kiszolgáltatója a püspök. A szentséget általában ő szolgáltatja ki, hogy ezáltal is világosan utaljon a Szentlélek első kiáradására pünkösd napján. Mert az apostolok adták át kézrátétellel a Szentlelket, miután már őket eltöltötte. Ha tehát a hívek egy püspök által kapják meg a Szentlélek ajándékát, ez a tény jobban utal arra a szorosabb kötelékre, amely az Egyházhoz fűzi a már megbérmáltakat, valamint arra a küldetésükre is, hogy az emberek előtt tanúságot tegyenek Krisztusról.”

– Lazur István – 

Bérmálkozás 2015 0040Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdet�s