Küldjön hírt – Az Opuzenben díjazott Dr. Lala a CineFesten

Küldjön hírt – Az Opuzenben díjazott Dr. Lala a CineFesten
© Dr. Lala
Miskolc – A 4. Opuzen Film Festivalon a legjobb dokumentumfilmnek járó díjjal elismert Dr. Lala című filmet a CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál közönsége 2014. szeptember 14-én, vasárnap 13 órakor ismét láthatja a Művészetek Háza Uránia termében, a dokumentumfilmes blokkban.

Balogh Lászlót, vagyis Dr. Lalát egy harminc évvel ezelőtti műsornak, a Cigánykeréknek köszönhetően ismerhette meg az ország, azóta bohócdoktorként rendszeresen járja a kórházakat, hogy felvidítsa a sokszor gyógyíthatatlan betegségben szenvedő gyerekeket. A másfél éven keresztül készült dokumentumfilmben Dr. Lalát, alapítványa fenntartásáért folytatott küzdelmét és hivatásának történetét ismerheti meg a közönség.

A dokumentumfilm Halász Glória második egész estés munkája, a Váci Börtön színházának tagjairól készült, Vasfüggöny című filmjét 2011-ben mutatták be.

A Dr. Lala operatőre Várnai Péter, vágója Márton Dániel, zeneszerzője David Javori, a Művészetek Palotájában bemutatott, Mi Padre című koncert és lemez alkotója.