Küldjön hírt – Áthelyezik az ózdi atomium szobrot

Küldjön hírt – Áthelyezik az ózdi atomium szobrot
Ózd – “Tizenöt évvel ezelőtt 2000-ben az ózdi városvédők márciusi ülésén felvetettem, hogy a Stadion területén “eldugott” fával benőtt Atomium alkotást, szobrot helyezzék át a gyújtói városrész csomópontjába. A városvédők vezetősége nem vetette el a javaslatomat, de a kivitelezésnek többek között jogi akadálya is volt” – írja Kerékgyártó Mihály.

2003-ban Ózd város vezetésének írásban küldtem el javaslatomat. Az idén 2015-ben egy baráti körben is említést tettem az atomiummal kapcsolatos elképzelésemről. Meglepetésemre volt aki saját ötleteként “tálalta” mindezt. A sors jóvoltából annak idején azt is láthattam, hogy miként készült az alkotás az Ózdi Kohászati Üzemek Nehézvasszerkezeti Műhelyében. Örülök annak, hogy a jelenlegi városvezetés döntött az atomium szobor áthelyezéséről. A lakosság szavazhat, hogy hol kerüljön elhelyezésre.

– Kerékgyártó Mihály –

K+ęp 120240Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdet�s