Sport

2015.09.21. 14:11

Távozik az MVM Veszprém vezetőedzője

Budapest/Veszprém, 2015. szeptember 21., hétfő (MTI) - Távozik posztjáról Carlos Ortega, az MVM Veszprém férfi kézilabdacsapatának spanyol vezetőedzője.

Budapest/Veszprém, 2015. szeptember 21., hétfő (MTI) - Távozik posztjáról Carlos Ortega, az MVM Veszprém férfi kézilabdacsapatának spanyol vezetőedzője.

Az előző idényben Bajnokok Ligája-döntős klub hétfőn jelentette be, hogy szerződést bontott Ortegával, aki helyett átmenetileg eddigi segítője, a szintén spanyol Xavier Sabaté veszi át az irányítást.

Ortega a Veszprémben töltött három szezonja során a klub történetétnek egyik legsikeresebb edzője lett. Mindegyik kiírásban magyar bajnokságot és kupát, valamint kétszer szuperkupát nyert együttesével. A Veszprémnek tavaly először sikerült bejutnia a BL-ben a kölni Final Fourba, ahol negyedikként zárt, idén pedig egészen a döntőig menetelt. A SEHA Ligát az előző szezonban megnyerte a Veszprém.

A csapat a mostani idény elején a dohai klub-világbajnokságon a második helyen végzett, a BL-t pedig a lengyel Wisla Plock otthonában döntetlennel kezdte szombaton.

Sabaté vezetőedzőként a német Flensburg-Handewitt elleni, szombati hazai BL-meccsen debütál.

Sajtóértesülések szerint Ortega vasárnap közölte a játékosokkal és a vezetőkkel, hogy távozni szeretne. A Nemzeti Sport információi szerint a tréner fáradtnak érezte magát, és a következő hetekben, hónapokban szeretné kipihenni magát Spanyolországban. Új szerződése 2017-ig kötötte volna a magyar klubhoz.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!