Küldjön hírt – A Máriapócsi Kegykép Edelényben

A Máriapócsi Kegykép Edelényben
A Máriapócsi Kegykép Edelényben - © Fotó: Minyóczki Csaba
Edelény – Országjáró körútra indult a Máriapócsi Kegykép március 8-án. Közel tíz év elteltével március 13-án Edelényben köszönthettük a Szűzanya Máriapócsi könnyező kegyképet.

A kicsit borongós idő dacára az óvodásokon és iskolásokon kívül még rengeteg ember várta a Máriapócsi Kegykép érkezését. Délután, Orosz Atanáz püspök atya vezetésével Előszenteltek liturgiáját végeztek. A szertartások alatt folyamatosan jöttek az emberek a Kegyképhez.

Az esti és éjszakai órák paraklisszal, zsolozsmával, zsoltárolvasással, gyertyás körmenettel és virrasztással folytatódtak. Szombaton reggel a Szent Liturgia után, a Kegykép tovább folytatja országjáró körútját. A megfáradt zarándokokat egy pohár teával és egy kis pogácsával látták vendégül a közösségi házban.

Óh, Mária, Élet, giling-galang,
Áldassál, hogy ma találkoztam véled.” (Ady Endre)

– Minyóczki Csaba –0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdet�s