Helyi közélet

2015.03.01. 16:59

Újra fogad a falugazdász Ózdon

Ózd - Több éven keresztül nem volt falugazdászi ügyfélfogadás Ózdon, ezért a helyi gazdáknak jobb esetben Putnokra, de az is előfordult, hogy Edelénybe kellett utazniuk.

Ózd - Több éven keresztül nem volt falugazdászi ügyfélfogadás Ózdon, ezért a helyi gazdáknak jobb esetben Putnokra, de az is előfordult, hogy Edelénybe kellett utazniuk.

Idén februártól azonban visszaállt a rend, hetente egy alkalommal helyben is lehetőség nyílik a földdel és az állattartással kapcsolatos ügyek intézésére. Van igény rá, hiszen a megadott időpontban minden héten sokan várakoznak az ajtó előtt.

- Sok esztendő telt el azóta, hogy utoljára ne kellett volna más városba utazni. Nehézkes, körülményes volt, különösen akkor, amikor busszal kellett menni – mondta az egyik helyi gazdálkodó. Nagy könnyebbséget jelent, hogy az őstermelői igazolvány érvényesítését, megújítását most már ismét helyben tudjuk elvégezni.

Nem unatkozik

Fidrus Péter alpolgármester kereste meg a putnoki falugazdászt, aki örömmel tette eleget a kérésnek. Zsúfolt hétköznapok ellenére még az ózdi nap is belefért a programjába.

- Más városokban is tartunk ügyfélfogást, ezért a hétfő délelőttömet és kora délutánomat tudtam az ózdiaknak felajánlani – tette hozzá Apró János, falugazdász. Elsősorban az őstermelői igazolvánnyal és az agrártámogatással kapcsolatos ügyekben keresnek, sok régi ismerőssel, de új gazdálkodókkal is találkozom Ózdon a hét első napján. Ebből a néhány alkalomból is látszik, hogy a városban vissza kellett állítani az ügyintézést, hiszen eddig még egyszer sem unatkoztam.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában