Küldik a folyószámla kivonatokat

A megyében augusztus 31-ig közel 52 ezer adózó részére küldi ki a folyószámla kivonatot az adóhatóság, tájékoztatta a Kelet-Magyarországot az igazgatóság illetékese. További tudnivalók [DOC 24 KB]

Deákné Lemák Ilona szerint az adózók közül közel 22 ezer magánszemély azért kap folyószámla kivonatot és értesítést, mert számukra 2004. évre késedelmi pótlékot kellett felszámítani, melyet szeptember 15-ig kötelesek megfizetni. További 30 ezren pedig azért, mert legalább egy adónemben túlfizetésük vagy hátralékuk van.

Egyeztetni ajánlatos

Amennyiben a magánszemélyek a folyószámla és a saját nyilvántartásuk között eltérést észlelnek, személyesen eljárhatnak Nyíregyházán, a Vörösmarty téri épületben, valamint a Fehérgyarmati, Kisvárdai és Mátészalkai kirendeltségeken.

A folyószámlákkal kapcsolatos észrevételeket az adózók írásban, postai úton is benyújthatják be az adóhatóságnak.

A folyószámla kivonatok tartozás esetén közli azt is, hogy azt mely költségvetési számlaszámra kell megfizetni.

A tartozást a pénzforgalmi bankszámla nyitásra kötelezett adózók (Áfa-alanyok) átutalással kötelesek teljesíteni.Egyéb esetben a magánszemélyek az Apeh ügyfélszolgálatokon igényelt  csekken is befizethetik.

Ha a folyószámla kivonat túlfizetést tartalmaz, szükséges megvizsgálni azt, hogy az már az idei adóelőleg befizetésből adódik-e.

– Galambos Béla –