Helyi közélet

2013.03.30. 17:17

Időjárás-jelentés

  Budapest, 2013. március 30., szombat (MTI) - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

 

Budapest, 2013. március 30., szombat (MTI) - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

Kontinensünk középső és déli területeinek időjárását egy nagykiterjedésű ciklonális mező alakítja, emiatt a Tallinn-Odessza vonaltól délnyugatra általában borult az ég, és sokfelé esik az eső, Lengyel- és Németországban havazik. Másutt leszálló légmozgások alakítják az időjárást, így a Skandináv-félsziget déli részén és Oroszországban derült, napos az idő. Délutánra általában -2 és +7, a mediterrán térségben viszont 15 és 23 fok közé melegszik fel a levegő. Vasárnap estig a Kárpát-medence időjárását a térségünk fölött átvonuló ciklon alakítja, ismét jelentős mennyiségű csapadékra számíthatunk.

Várható időjárás az ország területén vasárnap estig:

----------------------------------------------------

Erősen felhős vagy borult idő ígérkezik, és délnyugat felől újra egyre többfelé ered el az eső. Vasárnap sokfelé számíthatunk esőre, északnyugaton azonban havas eső, hó is valószínű. Összességében ismét jelentős mennyiségű csapadék várható. Vasárnap a Dunától keletre szórványosan zivatar is kialakulhat. Reggelig csak helyenként élénkülhet meg a keleties szél, vasárnap azonban a Dunántúlon az északnyugati, az Alföldön a délnyugati szél megerősödik, sőt nyugaton viharos széllökésekre is számíthatunk.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 8 fok között valószínű.

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap a Dunántúlon 3 és 15, másutt 12 és 20 fok között várható, északnyugaton lesz a leghidegebb, délkeleten a legmelegebb. Napközben a Dunántúl északi felén már csökken a hőmérséklet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában