Kulcsár Attila megtagadta a tanúvallomást Bácskai János rendőrtábornok bűnperében

Kulcsár Attila megtagadta a tanúvallomást Bácskai János rendőrtábornok bűnperében. A Fővárosi Ítélőtábla Katonai Tanácsa előtt tartott tárgyalásra másodszor idézték tanúként Kulcsár Attilát, aki legutóbb 2006. november 27-én nem jelent meg a bíróságon. Az ex-brókert akkor 200 ezer forintos rendbírsággal sújtották ezért. Most Kulcsár Attila arra hivatkozott, nem kívánja saját magát bűncselekmény elkövetésével vádolni.

Bácskai Jánost, a Szervezett Bűnözés Elleni Koordinációs Központ volt vezetőjét, korábban azért ítélték el első fokon, mert az ügyészség szerint kapcsolatai felhasználásával segíteni próbált Kulcsár Attilának abban, hogy a K & H Equitiesnél kirobbant botrány után elkerülhesse a felelősségre vonást.

A rendőr dandártábornokot, aki helyettes államtitkári beosztásban volt főigazgató, hivatalos személy által elkövetett bűnpártolásért és államtitok-sértésért már 2004 februárjában elítélte a Fővárosi Bíróság, de ezt az ítéletet a Fővárosi Ítélőtábla hatályon kívül helyezte. A Csongrád megyei Bíróság megismételt eljárásban a tábornokot 2006. február 22-én bűnösnek mondta ki és 3 évre felfüggesztett egy év börtönre ítélte és lefokozta.

A Fővárosi Ítélőtábla pénteki tárgyalásán Bácskai János mindvégig hangoztatta ártatlanságát, de az ügy koronatanúja, Kulcsár Attila megtagadta a vallomástételt. Kulcsár erre vonatkozó érveit az Ítélőtábla nem fogadta el, de az Ítélőtábla döntése ellen Kulcsár Attila fellebbez a Legfelsőbb Bírósághoz. A Legfelsőbb Bíróság dönt majd arról, hogy köteles-e a Bácskai-perben Kulcsár Attila vallomást tenni, vagy sem. A Bácskai-ügy a Legfelsőbb Bíróság döntése után várhatóan áprilisban folytatódik majd a Fővárosi Ítélőtábla Katonai Tanácsa előtt.