Kulcsár-ügy: nincs új vádemelés, marad a sikkasztás vádja

Nem emelt újabb vádat a Fővárosi Főügyészség a Kulcsár-ügyben, mindössze az történt, hogy a megismételt bírósági eljárásban fenntartják a sikkasztás vádját, nem változtatták meg másra – mondta a Független Hírügynökségnek Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

Csütörtökön a Magyar Nemzet írt arról, hogy ismét sikkasztás miatt emelt vádat Kulcsár Attila ellen a Fővárosi Főügyészség. A lap információi szerint a megismételt eljárásban kezdeményezik azok tanúkénti kihallgatását, akikkel szemben korábban jogerős ítélet született a Fővárosi Ítélőtáblán.

Mint a Független Hírügynökség már hírül adta, a Fővárosi Bíróság a 2003-ban nyilvánosságra került bűnügyben 2008 augusztusában hozott első fokú ítéletet. Ebben Kulcsár Attila és 23 vádlott-társa közül hetet ítéltek letöltendő szabadságvesztésre a K&H-ügyben. A Kulcsár-ügy 24 vádlottja közül 6 vádlott esetében jogerős lett a Fővárosi Bíróság első fokú ítélete, így Kulcsár Attila és 17 vádlott-társa ítéletéről döntött – azt hatályon kívül helyezve – 2010 májusában a Fővárosi Ítélőtábla. Az ítéletet különböző szabálytalanságok miatt helyezték hatályon kívül, de felmerült az is, hogy az alapvád – sikkasztás – helyett nem csalás miatt kellene-e eljárni az ügyben.

Skoda Gabriella szerint az ügyben most az történt, hogy a másodfokú végzésben foglaltaknak megfelelően a megismételt eljárásra kijelölt első fokú bíróságnak nyilatkozott az ügyészség arról, hogy milyen vádiratot tart fenn az ügyben. Ez az eredeti eljárásnak megfelelően sikkasztás lesz, erről még októberben értesítették a bíróságot. Valójában nem egy érdemi intézkedés történt, csak egy átiratot nyújtottak be a bíróságra azzal, hogy fenntartják a sikkasztás vádját.
– Független Hírügynökség –