Kulcs néven új lapot indított a megye

Illusztráció
Illusztráció
Miskolc – A megyei Kommunikációs és Marketing Kht. gondozásában jelent meg a Kulcs Magazin című színes, 16 oldalas havilap. Az önkormányzat “hivatalos” lapjaként definiált sajtótermék ingyenesen jut el a megye 280 000 háztartásába.

A lap indításának körülményeiről, céljairól Ódor Ferenc, a megyei közgyűlés elnöke elmondta: “Az általánosan fellelhető információknál mélyebben, az önkormányzat és a megye lakosságának kapcsolatát folyamatosan nyomon követve igyekszik majd a lap tájékoztatni.”

Minden családhoz eljutni

Szeretnének bővebb képet adni a megyei fenntartású intézményekről, a térség fontos eseményeiről. Így – véleménye szerint – eljuthatnak majd a például a Mecénás Alap, a Bursa Hungarica hírei, történései a megye minden háztartásába. Igény az újsággal szemben, hogy színvonalas, szórakoztató olvasnivalót biztosítson a család minden tagjának.

A finanszírozást az önkormányzat biztosítja, a szükséges forrás szerepel az éves költségvetésben. A közgyűlésen Lukács András felszólalásában firtatta a lapot kiadó cég alapításának körülményeit, az újság tartalmának alakulását. Gergely Zsolt, alelnök válaszában igyekezett megnyugtatni a képviselőket, hogy cégalapítással kapcsolatos minden jogi követelményt, határidőt betartottak. A lap tartalmáról pedig a szerkesztő bizottság dönt majd.