Videó: Kukoricásban landolt a repülőgép

Akt.:
Kukoricásban landolt a repülőgép
Kukoricásban landolt a repülőgép - © Fotó: Bujdos Tibor
Forró – “Vibrált”, ezért a főút mellett szállt le a Cessna oktatógép Forrónál.

Csütörtökön nem sokkal délután fél 1 után egy szlovák felségjelzésű Cessna oktatógép hajtott végre kényszerleszállást a 3-as számú főt mellett, nem messze Forró határától. Mint azt a helyszínen munkatársunk megtudta, a tanulógép a bidovcei repülőtérről – amely nem messze Kassától terül el – szállt fel szerdán este, hogy aztán aztán a Kéked, Miskolc, Eger, Budapest, Kecskemét, Matkópuszta, Szolnok, Kassa vonalon visszatérjen az eredeti kiindulópontra. Azonban nem sokkal a cél előtt…

– Vibrációt érzékeltem a gépen, ezért biztonsági okokból úgy döntöttünk, hogy leszállunk – árulta el a Cessna 150-es iskola-repülőgép “kapitánya”, a kassai Pavol Kavka, aki hölgy tanulójával élte meg a kalandot.

Elmondása szerint egyébként a gépet a tervek szerint a Kassáról érkező repülőgép technikussal együtt, trélerrel szállítják (szállították) vissza Szlovákiába. A kiérkező rendőrség pedig többek között azt is vizsgálta információink szerint, hogy volt e légtérhasználati engedélye a pilótának. Személyi sérülés szerencsére nem történt.

ÉM-JLI