Két hét múlva lesz a Torkos Csütörtök

Február 18-án lesz az idei Torkos Csütörtök. Immár ötödik alkalommal rendezik meg, eddig 1170 étterem jelezte, hogy részt kíván venni az akcióban, de a következõ két hétben még bõvülhet a lista.

Erről számolt be a Független Hírügynökségnek Róna Iván, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója. Hozzátette, hogy a www.menjunkenni.hu internetes oldalon meg lehet nézni azokat a vendéglátóhelyeket, amelyek 18-án egész nap ötven százalékos kedvezményt adnak.

Eddig 1170 étterem jelentkezett a felhívásra, de február 18-ig, vagyis a Torkos Csütörtökig még jelezhetik a vendéglátóhelyek, hogy csatlakoznak az akcióhoz. Tavaly rekord született, 1300 helyen lehetett 50 százalékos kedvezménnyel étkezni. Újdonság, hogy idén több beszállító is belépett a programba, tehát eleve olcsóbban adják az alapanyagokat az éttermeknek- mondta Róna Iván.

A www.menjunkenni.hu internetes oldalon lehet megnézni az akcióhoz csatlakozott éttermek listáját. Róna Iván szerint érdemes minél elõbb asztalt foglalni, mert vannak olyan helyek, amelyek már most teltházasak. Több vendéglátóhely viszont jelezte, hogy ha már nem tudnak 18-ára asztalt biztosítani, akkor 19-én vagy akár 20-án is féláron várják a vendégeket.

Róna Iván elmondta, hogy vallási gyökere van a torkos csütörtöknek: a farsangi idõszakot lezáró hamvazó szerda utáni napon még lehet enni egy nagyot, mielõtt kezdõdik a húsvét elõtti negyvennapos böjt, és ez a nap a torkos csütörtök.