Helyi közélet

2011.06.11. 17:57

Nászút a világkörül, biciklivel

<p>Miskolc -&nbsp;Összeházasodtak, felmondtak a munkahelyükön és hamarosan világkörüli útra indulnak.</p>

Már a polgári esküvőjük sem volt szokványos: a násznéppel együtt elkerekeztek az egyik budapesti házasságkötő terembe. A templomi esküvő – most hétvégén – azonban már hagyományos volt, fehér ruha, sok-sok ünneplő, zene, tánc, lakodalom. Előnászút Miskolctapolcán, hogy megnézzék a Barlangfürdőt, majd június 11-én kezdődnek az igazi mézeshetek, és a tervek szerint ez 2-3 évig tart majd.

Zárug Zita és Harkányi Árpád ugyanis úgy döntött, világkörüli nászútra indulnak. Az ifjú házasokkal hétfőn találkoztunk a miskolctapolcai Tölgyfa Panzióban, ahol 3 napot töltenek, hogy kipihenjék az esküvő fáradalmait és rákészüljenek a világkörüli kerekezésre. De leginkább azért jöttek Tapolcára, hogy végre láthassák a Barlangfürdőt. Ez már biztos, hogy közös emlékeik egyike lesz, nem beszélve azokról, amelyek a 3 év alatt rájuk várnak.

Akkor legyen a Föld

Indiát szerettem volna látni, de miközben terveztük az utat, a lehetőségek, mint egy virág kinyíltak – kezdte Zita. – Újabb és újabb országokat, városokat vettünk tervbe, majd úgy határoztunk, akkor járjuk körbe a Földet.

Az elhatározás megszületett, elkezdték tervezni, szervezni az utat, majd a munkahelyükön mindketten felmondtak. Megéri? Meg – érkezett a gyors válasz az ifjú feleségtől, melyhez egy arckifejezés is társult. Valami olyasmi, nem is értem ezt a kérdést...Majd közösen megpróbálták elmagyarázni azt, miért döntöttek így: „Pénzt bármikor lehet keresni, karriert bármikor lehet építeni, de ez hosszútávon nem boldogít. Mi összegyűjtöttük egy középkategóriás autó árát és úgy gondoltuk, értékesebbre költjük, mint egy gépkocsi. Mi 2-3 éves élményt veszünk magunknak.” „Bejárjuk a világot kerékpárral, szabadon, érezzük az illatokat, köszönünk az embereknek...” – sorolják.

S amellett, hogy nászutaznak, a csomagok mellett mondanivalót – ahogy ők fogalmaznak – is visznek az útra: „A kerékpáros életmódot szeretnénk népszerűsíteni, valamint a család fontosságát. És nem utolsósorban bemutatni, hogy a világ sokkal jobb hely, mint, amit ismerünk belőle.” 

A világhálón pedig figyelemmel kísérhetjük a fiatalok útját. Zita és Árpád az egyik közösségi portálon illetve a 360fokbringa.hu oldalon folyamatosan beszámolnak kalandjaikról. Aki azonban kedvet kapott egy világkörüli útra, az csatlakozhat is a házaspárhoz. Ma reggel 8 órakor indultak a budapesti Hősök teréről. Elmesélték: Isztambulig már biztos, hogy van egy útitársuk, de utána is szívesen fogadják a jelentkezőket. Este pedig Pusztavacson tartanak egy hatalmas bulit, ahova ugyancsak várják azokat, akik kedvet kaptak a kerekezéshez vagy egyszerűen csak szeretnének találkozni velük.

- ÉM-NSZR- 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában