BOON-Sport-MKC

2016.05.29. 14:00

MKC: "Köszönjük Laci bácsi, oda-vissza!"

Mezőkövesd - Utolsó előtti mérkőzésüket is megnyerték az MKC NB I-es férfi kézilabdázói.

Mezőkövesd - Utolsó előtti mérkőzésüket is megnyerték az MKC NB I-es férfi kézilabdázói.

Az alsóházi, 7-14. helyért vívott rájátszás 13. fordulójának meccsén hazaiaknál bokasérülése miatt nem vállalta a játékot Grigorjev. A gólerős átlövőt a bemelegítés előtt is kezelték, szerepeltetését lebegtették, majd lemondták.

Ünnepelték

A távozó Skaliczki László vezetőedző éltetésével végződött a bemutatás, aligha tévedünk, ha leírjuk: ekkora ünneplést még soha nem kapott kézilabdatréner a város sportcsarnokában. A kifüggesztett óriásplakát beszélt: „Köszönjük Laci bácsi, oda-vissza!” A meghatódott mester többször meghajolt, a szívére tette a kezeit – bizony nehéz lesz pótolni a Békéscsabára tartó szakember.

Nagy rohanást hoztak az első percek: a kövesdiek kétszer is leindítottak, Mekaru és Antal Sz. belőtte, Benis viszont a kapusba vágta ziccerét (7. perc: 4-2). A fővárosiak nem estek kétségbe, hamar egyenlítettek, majd Balogh T. védett néhány labdát, aztán Mekaru az őt filmező japán honfitársainak mutatott be pár remek megoldást. Fej-fej mellett folyt a karnevál, a borsodi szurkolóknak ugyanis nem állt be a szájuk, ráadásul „eszméletlen” erejű dobolást produkáltak.

Szepesi balról, nullafokos szögből lőtte ki a bal felső sarkot, csavarása bravúr volt a javából. Kiss R. vágtatott a jobb oldalon a 23. percben és ennek kettő lett a vége (12-10). Magabiztos volt a hazai gárda, bár néhány ütemtelen akcióval is előállt, ez szabott gátat a nagyobb arányú vezetésének. Trivkovic kapott kétperces büntetést, majd Hajdu G. részesült gyúrói fejmosásban, miután padlót fogott. A szünet előtt még ellenfelére tapadt a PLER, így maradt izgalom a folytatásra.

Sima lett

Mekaru hetest rontott a folytatásban, Oláh T. pedig egyenlített (32. perc: 14-14). Az MKC ebben az időszakban olyan volt, mint a fékezett habzású mosópor, ezzel pedig lehetőséget adott a kibontakozásra a lendületes PLER-nek. A 41. percben Mekaru belőtte nyolcadik gólját, majd a bekövetkező takarékláng miatt Skaliczki László indulatosan kért időt és nagyon csúnyán nézett tanítványaira (45. perc: 19-19).

A folytatásban Kovács B. kiharcolt egy büntetőt, amelyet Szepesi bedobott, majd a szélső labdát szerzett és újra betalált (47. perc: 21-20). Bujdosó is kétszer vette be a hálót (49. perc: 21-22), de jött a „megváltó”, azaz Mekaru, majd Grünfelder kanyarított a jobb felső sarokba (23-22). Holló nagyokat védett, majd emberelőnybe került a vendéglátó. Mekaru hátrányból büntetőzhetett (56. perc: 26-23) és ekkor minden eldőlt – még a vendégek kiesése is.


 

Jegyzőkönyv

Mezőkövesdi KC – PLER Budapest 30-25 (14-13)

Mezőkövesd, 500 néző. V.: Kékes Cs., Kékes P.

Mezőkövesdi KC: BALOGH T. – Benis (1), ANTAL SZ. (4), Hajdu G. (1), MEKARU (11/4), Radnic (4), SZEPESI (5/2). Csere: HOLLÓ (kapus), Trivkovic (-), Kovács B. (-), Kovács P. (-), Kiss R. (2), Bozoljac (1), Füstös (-), Grünfelder (1), Horváth L. (-). Vezetőedző: Skaliczki László

PLER Budapest: Kránitz – Sinkovits (-), Leimeter (1), Bakos (1), BENMILOUD (5), Nagy Sz. (3), Radjenovic (2). Csere: Tóth N. (kapus), Kocsi (-), BUJDOSÓ (5/2), Tóth P. (-), OLÁH T. (6), Fiár (-), Vizler (2), Mikita (-), Farkas T. (-). Vezetőedző: Hutvágner István.

Kiállítások: 6, ill. 8 perc.

Hétméteresek: 7/6, ill. 2/2.

Skaliczki László: – Köszönöm a szurkolóknak azt, hogy ekkora éljenzésben részesítettek, és köszönöm a csapatnak is, hogy emlékezetessé tette számomra ezt az estet.

Hutvágner István: – A végletekig elfáradt csapatom erejéből az utolsó tíz percben már nem futotta tisztességes játékra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!