Sport

2012.02.19. 19:31

Női kézilabda BL - Győri parádé a címvédő ellen

Győr, 2012. február 19., vasárnap (MTI) – A Győr parádés játékkal – és Görbicz Anita 12 góljával – 31-22-re legyőzte a címvédő vendég norvég Larvikot a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének 3. fordulójában.

Győr, 2012. február 19., vasárnap (MTI) – A Győr parádés játékkal – és Görbicz Anita 12 góljával – 31-22-re legyőzte a címvédő vendég norvég Larvikot a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének 3. fordulójában.

Karl Erik Böhn vezetőedző együttese vasárnapi teljesítményével is jelezte: bejelentkezett a végső győzelemre, már most, három fordulóval a zárás előtt három ponttal vezet legnagyobb riválisa előtt, és fél lábbal már az elődöntőben érezheti magát.

Női BL, középdöntő, I. csoport, 3. forduló:

Győri Audi ETO KC-Larvik (norvég) 31-22 (17-9)

-----------------------------------------------

gól: Görbicz 12/5, Amorim 5, Radicevic 4, Vérten 4, Lekic 3, Löke 3, illetve Riegelhuth 7/3, Kurtovic 5, Blanco 4, Kohensen 3, Kristiansen 2/1, Breivang 1

Pikáns volt a párharc, hiszen a Győr vezetőedzője, Karl Erik Böhn, valamint élettársa, Heidi Löke hosszú éveket töltött a BL jelenlegi címvédőjénél.

Az első gólt a norvégok szerezték, de utána álomjátékot produkált az ETO, amely hihetetlen lábmunkájával simán átment a vendégek védőfalán. A 7. percben, 6-1-nél a Larvik mestere, Ole Gustav Gjekstad időt kért.

Ezután valamelyest feljavult a nyolc világbajnokkal felálló norvégok játéka – főleg Leganger kapus sziporkázott ekkor -, ám alig tudtak faragni a hátrányukból. Negyedóra elteltével 9-6 volt az állás, ám a kapus Lunde honfitársai ellen szintén parádézott, és nem akadt meg a hazaiak játéka. Breivang kiállítása alatt 15-8-ra módosította az eredményt a nagy kedvvel játszó Görbicz.

Egyre durvább lett a játék, Löke is kiült, míg Blanco örülhetett, hogy a felugró Amorim meglökéséért megúszta egyszerű két perccel. Ebben a szakaszban nem is esett gól, sokáig állt a 15-9, aztán a záró percben újabb három győri villanás jött – két gól és egy Lunde-bravúr "képében". A Larvik sztárkapusa, Leganger amint a lefújás pillanatában becsorgott róla Görbicz távoli kísérlete, már futott is be az öltözőbe, miközben a győri szimpatizánsok "Játszik az ETO!" szurkolással foglalták össze az első félóra történéseit. Még Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, győri polgármester is büszkén csapta össze tenyereit.

A második félidőt Amorim és Balco gólpárbaja vezette fel, közben Görbicz pimasz büntetője lelkesítette tovább a drukkereket. A brazil átlövőt később kiállították, és a skandinávok 20-11-ről 20-14-re feljöttek.

Azonos létszámban viszont győri részről nem volt semmi gond sem elől, sem hátul, aztán bő negyedórával a vége előtt, 24-17-nél időt kértek a vendégek. Ennek ellenére Lekic kiállítását nem tudták kihasználni, ugyanis Lunde "lehúzta a rolót".

Nagy hajrát nyitott a Larvik, de így sem tudott felzárkózni, mert az ETO fantasztikus napot fogott ki. A végén még három (!) norvég büntető is kimaradt.

Az előző kiírásban a Győr először kilenc góllal verte a Larvikot (mint most, de akkor idegenben), majd kikapott tőle hazai pályán hattal.

Az ETO jövő pénteken a dán Midtjylland vendége lesz Ikastban, és ha nyer, már elődöntős.

Szombaton játszották:

Midtjylland (dán)-Itxako Navarra (spanyol) 23-22 (12-10)

Az állás: 1. Győr 6 pont, 2. Larvik 3, 3. Midtjylland 2, 4. Navarra 1

Az első két helyezett jut az elődöntőbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!